Ексклюзиви
субота, 25 вересня 2010 15:30

Януковичу і ко не терпиться віддати мільярди кубів газу Фірташу - експерт

Януковичу і ко не терпиться віддати мільярди кубів газу Фірташу - експерт

Апеляція "Нафтогазу" на рішення Шевченківського районного та столичного апеляційного суду щодо повернення "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу - це продовження своєрідного шоу "гра в законність".

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив керівник енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар.

"Це продовження своєрідного шоу "гра в законність". Однак безперечно, що це є відображенням процесу відсутності консенсусу стосовно розподілу часток, якими мають бути винагороджені всі причетні до цього сторони. Цілком імовірно, що кожний учасник справи розраховує на більшу винагороду ніж йому можуть виділити. Тому їм необхідно більше часу",  - пояснює експерт

За його словами, апеляція до Верховного суду, яку подав "Нафтогаз" носить лише формальний характер та ніяким чином не вплине на остаточне рішення арбітрів

"На відміну від Дмитра Фірташа, який хоче отримати усе максимально швидко, іншим учасникам цього, які займають державні посади, їм треба зберігати політичне обличчя", - пояснив Михайло Гончар.

Він нагадав, що президент України Віктор Янукович, під час свого візиту в Брюсель заявив, що рішення арбітражного інституту торгівельної палати міста Стокгольм буде виконано.і це "до подання усіх апеляцій"

"Комусь не терпиться пошвидше віддати газ "РосУкрЕнерго",- зазначив він.

При цьому експерт зазначив, що головною метою "РосУкрЕнерго" є поновлення дії контракту  від 2004 року згідно до якого компанія може отримати можливість транспортувати газ до Європи, зберігаючи газ в українських підземних сховищах за дуже низьким тарифом.

Нагадаємо, що компанія "Нафтогаз України" подала апеляцію до Верховного суду на рішення Шевченківського районного та апеляційного судів міста Києва, згідно до якого "Нафтогаз" зобов"язаний повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу.

Мажоритарним акціонером "РосУкрЕнерго", як відомо є Дмитро Фірташ, якого пов"язують з головою мінтопенерго Юрієм Бойко та головою АП Сергієм Льовочкіним.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу і ко не терпиться віддати мільярди кубів газу Фірташу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути