Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2010 19:07

"Газпром" та "РосУкрЕнерго" "повісили" борги Фірташа на Україну?

Ініціатива з відчуження 11 мільярдів кубометрів газу RUE належала чиновникам "Газпрому".

Ці плани виношувалися протягом десяти місяців до підписання газового меморандуму Тимошенко-Путіна.

Основною метою даної ініціативи було повернення "РосУкрЕнерго" "Газпрому" - фактично борг RUE повісили на українських платників податків. А схема реалізації цього проекту розроблялася за участю вищого менеджменту російського газового монополіста та за участю менеджерів RUE.

Такі висновки робить "Українська правда" на підставі документів, які опинилися у розпорядженні редакції.

Видання публікує матеріали, з яких зрозуміло, що за наполяганням "Газпрому" з документів, представлених "Нафтогазом" до Стокгольмського арбітражу ще в 2008 році вичистили будь-які згадки про участь перших осіб Росії і чиновників "Газпрому", які одночасно займають керівні посади в "РосУкрЕнерго ", під час складання й укладання контрактів про переуступку прав на" газ Фірташа ". Власне це і позбавив Україну в судовому розгляді хоч скільки-небудь стоять аргументів на користь "Нафтогазу".

Видання публікує протокол закритої зустрічі представників Газпрому і НАК "Нафтогаз України" під керівництвом Олексія Міллера і Олега Дубини в ніч з 31 березня на 1 квітня 2008 в Москві. Ця зустріч не висвітлювалася в пресі, не анонсувалася органами влади і, що найдивніше, про неї немає згадки в матеріалах судового розгляду в Арбітражному суді Стокгольма. Документ свідчить про те, що ініціатива про переуступку боргу RUE перед Газпромом належала російській стороні.

Нагадаємо, що відповідно до рішення Арбітражного інституту торгівельної палати міста Стокгольм компанія "Нафтогаз України" зобов"язана повернути "Газпрому" 12,1  мільярдів кубометрів газу.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" та "РосУкрЕнерго" "повісили" борги Фірташа на Україну?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути