Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2024 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Після обіймів з Путіним прем'єр Індії заявив, що "коли вбивають дітей, серце обливається кров'ю"

Після обіймів з Путіним прем'єр Індії заявив, що "коли вбивають дітей, серце обливається кров'ю"
Прем'єр Індії Нарендра Моді і російський диктатор Володимир Путін у Ново-Огарьово в РФ, 8 липня. Фото: Facebook.com/narendramodi

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним у вівторок, наступного дня після ракетного удару РФ по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, заявив, що "коли вбивають невинних дітей, серце обливається кров'ю".

Про це повідомили Reuters.

Різке зауваження індійського прем'єр-міністра було прихованим докором на адресу Путіна, який привітав Моді у Кремлі заявою про важливість стратегічних зв'язків між Індією і РФ, пишуть Reuters.

"Незалежно від того, чи це війна, конфлікт чи теракт, будь-якій людині, яка вірить у людство, боляче, коли є втрата життів. Але коли вбивають невинних дітей, серце обливається кров'ю, і цей біль жахливий", - заявив Моді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи вбили дитячу лікарку "Охматдита" Світлану Лук'янчук

Також прем'єр Індії заявив про "шлях до миру".

"Мир необхідний для наших майбутніх поколінь. Рішення неможливі на полі бою. Серед гармат, куль і бомб мирні переговори не можуть бути успішними. Ми повинні знайти шлях до миру лише через переговори", - заявив Моді.

8 липня президент України Володимир Зеленський у відповідь на поїздку Моді до РФ написав: "Це величезне розчарування і нищівний удар по мирних зусиллях - бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається з найкривавішим злочинцем світу в Москві в такий день".

Внаслідок російського ракетного удару по Києву 8 липня загинули 33 людини, серед яких четверо дітей. Постраждали 120 людей, серед яких 10 дітей.

Росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101, повідомила Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Після обіймів з Путіним прем'єр Індії заявив, що "коли вбивають дітей, серце обливається кров'ю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути