понеділок, 15 жовтня 2007 12:18

Піскун: Міліцію очолить Москаль, а Луценко стане віце-прем"єром

Екс-генпрокурор, кандидат у депутати від Партії регіонів Святослав Піскун заявляє, що буде голосувати проти скасування депутатської недоторканності у новій Верховній Раді.

"Я буду голосувати проти. Вона потрібна, щоб депутати не боялися висловлювати свої думки і відстоювати свої переконання. Завтра ж почнуться політичні репресії, депутатів почнуть "закривати" у в"язниці за надуманими підставами", - сказав він в інтерв"ю газеті "Дело".

На питання, кому конкретно з "регіоналів" варто боятися скасування депутатської недоторканності, Піскун відповів: "Усім. І не тільки членам Партії регіонів, але й інших політичних сил".

Коментуючи зауваження про те, що депутати антикризової коаліції перед виборами збиралися з цього питання у парламенті, екс-генпрокурор сказав, що вважає це "популістським рішенням".

"Хоча моя картка, напевно, проголосувала, але я в той день не був у парламенті. Це дуже нерозумний крок", - додав він.

На питання про втручання в роботу Генпрокуратури вищими посадовими особами, Піскун відповів, що Юлія Тимошенко, будучи прем"єр-міністром, "ніколи" не втручалася в діяльність ГПУ.

"І Янукович не втручався, і Кучма. Єдина людина, якій здається, що прокуратура має знаходитися тільки в його руках, - Віктор Ющенко", - заявив він.

При цьому на питання, чи готовий він підтримувати висування Тимошенко на посаду прем"єра, екс-генпрокурор відповів, що його голоса "ніхто ніколи не запитає, там і так досить голосів".

З приводу можливих кадрових призначень Піскун висловив думку, що "міліцію може очолити Геннадій Москаль: він більше за всіх влаштував би "помаранчеву" владу, тому що не задумуючись буде виконувати їхні установки".

Говорячи про посаду генпрокурора, він відзначив, що "поки що працює Медведько", і він не бачить "причин, за яких його могли б зняти".

На думку Піскуна, лідер "НУ-НС" Юрій Луценко буде претендувати "на посаду віце-прем"єра з питань діяльності правоохоронних органів".

"Думаю, він хотів би стати прем"єр-міністром, але ця посада вже зайнята", - додав Піскун.

На питання, який його річний дохід, екс-генпрокурор відповів: "Точно не пам"ятаю, по-моєму, близько 277 тисяч гривень. Я достатньо заробляю, тому що в мене звання, ранг. Є квартира в Києві, машина".

"Зараз я живу на доходи дружини. Вона - приватний підприємець, непогано заробляє. Разом з нею ми декларуємо біля п"ятисот тисяч", - додав він.

На питання про можливість четвертої каденції Піскуна на посаді генпрокурора, він заявив, що "тільки не при сьогоднішньому президенті".

Зараз ви читаєте новину «Піскун: Міліцію очолить Москаль, а Луценко стане віце-прем"єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути