середа, 16 січня 2008 11:37

Під планом щодо членства в НАТО – підпис Януковича

Міністр закордонних справ Володимир Огризко заявляє, що спільна заява президента, прем"єр-міністра та спікера України щодо приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО не суперечить коаліційному договору і не містить заявки про вступ до НАТО.

"В листі, якщо ви його уважно прочитали, немає жодного слова про те, що ми подаємо заявку на вступ до НАТО", - зазначив він на засіданні Кабінету міністрів у середу.

Голова МЗС наголосив: "Там йдеться про новий етап співробітництва. Стосовно цього ми працює з НАТО в режимі інтенсивного діалогу, який передбачає щорічне виконання нами так званої цільової програми співробітництва з цією організацією".

"Попередній план дій затверджував уряд (Віктора) Януковича. Тому коли говорять, що цей лист порушує Конституцію чи щось подібне, це абсолютно не відповідає дійсності", - заявив Огризко.

"Коли ж йтиметься про вступ до НАТО, керівники держави, як йдеться в цьому листі, порадяться з українським народом", - запевнив він.

Раніше, у вівторок, стало відомо, що президент Віктор Ющенко, прем"єр Юлія Тимошенко і спікер Арсеній Яценюк написали звернення щодо приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) на самміті в Бухаресті.

Про це повідомив американський сенатор Ричард Лугар журналістам у Києві, після зустрічі з представниками опозиційного уряду (Партія регіонів).

Крім того, 15 січня президент, прем"єр і спікер у спільному листі до генсекретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера заявили, що Україна зацікавлена в приєднанні до Плану дій щодо членства в НАТО.

У свою чергу, Партія регіонів заявила, що підписання президентом, прем"єром і спікером відповідної спільної заяви є черговим свідченням того, що нинішня влада не дотримується положень Конституції і "апріорі внесе розбрат в українське суспільство", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Під планом щодо членства в НАТО – підпис Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути