четвер, 17 грудня 2020 22:55

Перша леді Зеленська вперше взяла участь у нараді послів
3

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у щорічній нараді послів.

Дружина президента вперше стала учасницею подібного заходу. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Дружина президента заручилася підтримкою керівників дипломатичних місій України на наступний рік. Фото: president.gov.ua
Дружина президента заручилася підтримкою керівників дипломатичних місій України на наступний рік. Фото: president.gov.ua
Дружина президента заручилася підтримкою керівників дипломатичних місій України на наступний рік. Фото: president.gov.ua

Під час цієї зустрічі Зеленська розповіла про результати проектів у сфері культурної дипломатії у 2020 році і заручилася підтримкою керівників дипломатичних місій України на наступний рік.

Вона також зазначила, за цей рік Україна запустила вже сім аудіогідів у всесвітньо відомих музеях різних країн. У планах - запуск ще трьох до кінця грудня і, щонайменше, шести в наступному році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша леді просить сказати "ні" насильству

"Переоцінити важливість проекту із запуску аудіогідів неможливо. Адже він не тільки про зручність, він - про поширення нашої рідної мови у світі. Про те, щоб голос України звучав у найвидатніших світових пам'ятках", - розповіла перша леді.

В Офісі президента заявили, що культурна дипломатія включає в себе налагодження культурних міждержавних обмінів з метою популяризації української культури і мистецтва за кордоном та створення умов для доступу українців до кращих досягнень світової культури і мистецтва.

"Ми плануємо створити у Франції моду на українське. Передумови для цього абсолютно сприятливі: у Франції дуже цінують сучасне мистецтво з України, ми додамо до цього моду, гастрономію", - поділився планами посол Україна у Франції Вадим Омельченко.

Перша леді України Олена Зеленська підписала декларацію "Бізнес без бар'єрів" та провела зустріч з представниками бізнес-компаній. Світлинами з заходу жінка поділилась в Instagram.

Зараз ви читаєте новину «Перша леді Зеленська вперше взяла участь у нараді послів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути