четвер, 14 квітня 2011 17:37

Партія регіонів продовжила історію з "наколотими апельсинами"?

Партія регіонів продовжила історію з "наколотими апельсинами"?

Інформація джерела з Партії регіонів про те, що "податковий Майдан" спонсорували Джордж Сорос і Борис Березовський, належить до розряду "наколотих апельсинів" та "американських валєнок".

Про це заявив координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"Це коментувати складно, тому що така заява належить до ґатунку "наколотих апельсинів" та "американських валєнок". Насправді на сьогоднішній день українцям не потрібна зовнішня мотивація, щоб брати участь в акціях протесту. Вистачає мотивації у вигляді нашої недолугої влади. Така заява - це абсурд", - зазначив Данилюк.

Крім того, за словами активіста, "такі ж абсурдні заяви" поширювались стосовно фінансування його організації Блоком Юлії Тимошенко.

"Фігурувала навіть сума у 300 тис. доларів. Ми не отримали жодної копійки від жодної української чи закордонної політичної сили, від жодної вітчизняної чи іноземної олігархічної групи. Усі кошти, які надходять на нашу діяльність - це гроші, що збираються серед українських громадян, які переймаються якістю нашої влади і тим, наскільки довго вона ще буде знущатись над нашою Україною та її громадянами", - підкреслив представник "Спільної справи".

Він уточнив, що зібраних коштів небагато, але їх вистачає для того, щоб організовувати протестні заходи.

"Звісно, якби їх у нас було більше, то заходи були б більш масштабні. Але ми у цьому напрямку працюємо. Усе залежить від того, наскільки швидко ми зможемо налагодити комунікацію із людьми. Те, що ми робимо, підтримується більшістю громадян", - вважає Данилюк.

Активіст також наголосив, що фонд Сороса "Відродження" не може фінансувати протестні акції, оскільки "це неправильно".

"Якщо фонд Сороса чи будь-яка інша інституція, яка ставить перед собою мету підтримання демократії в Україні, запропонує грант на підтримання нашої діяльності, пов'язаної з підготовкою наших членів до проведення контролю за виборами, або на те, щоб підняти правову освіту активістів чи підтримати нашу гарячу лінію з питань порушень прав з боку органів державної влади, тоді ми відмовлятись від цього гранту не будемо", - додав Данилюк.

Він висловив упевненість, що фонд "Відродження" є поважною інституцією, яка, надаючи фінансову допомогу тим чи іншим громадським рухам, не вимагає від них натомість політичної підтримки.

"Тобто без вимог, що ми повинні робити певні речі, які йдуть у розріз із нашою позицією, ми готові отримати допомогу на нашу діяльність від будь-кого. Хоч від Віктора Федоровича Януковича", - резюмував активіст "Спільної справи".

Нагадаємо, у Партії регіонів вважають, що "податковий Майдан" спонсорували Джордж Сорос і Борис Березовський. Про це заявило джерело в Партії регіонів.

"Установлено, що "податковий Майдан" спонсорували Сорос і Березовський. Точніше, ту його частину, яку очолював Данилюк", - уточнило джерело.

Разом з тим, коментуючи цю заяву, виконавчий директор міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький зазначив, що у "регіоналів" патологія.

"Я вважаю, що це патологія, психічна патологія. Або в кращому разі це вказує на патологічний острах представників Партії регіонів перед незалежними діями громадянського суспільства", - сказав представник фонду.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів продовжила історію з "наколотими апельсинами"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути