Ексклюзиви
неділя, 05 січня 2014 10:59

Опозиція намагається провести у Раді постанову, що дає можливість переобрати президента у 2014 році

Опозиція намагається провести у Раді постанову, що дає можливість переобрати президента у 2014 році
Фото: comments.ua

В Україні є юридична можливість для проведення дострокових президентських виборів у жовтні поточного року. Про це заявив лідер парламентської фракції " Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Зараз в Україні йде широка дискусія про те, що Віктор Янукович обирався за однією Конституцією, а повноваження отримав за зовсім іншою - за старою Конституцією ще Леоніда Даниловича Кучми. І за те, що він отримував ці надмірні повноваження, яких фактично не має ні президент Росії, ні президент США, що не голосував ні парламент, ні український народ" , - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк закликав Майдан стояти до 2015 року

При цьому Яценюк нагадав, що повернення до старої редакції Основного закону було проведено незаконно через "кишеньковий" Конституційний суд.

Депутат заявив, що для повернення в правове поле зараз є юридичні механізми.

"Звичайно, єдино правильний юридичний механізм - це голосування в українському парламенті, яке вимагає 300 голосів. Зараз є ще одна формула, яка робить перший крок до повернення старої Конституції, яка є єдиною легітимною - це прийняття постанови Верховної Ради України 226-ма голосами про відновлення конституційного ладу в Україні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розпочав президентську кампанію

"Це буде певний політико-правовий акт, і ми зараз займаємося тим, щоб зібрати 226 голосів під цю постанову" , - додав політик.

"Тому якщо Конституція буде відновлена, якщо в Україні буде відновлено конституційний лад, то це означає, що вибори президента України мають відбутися на п'ять місяців раніше. Нагадаю, що за старою Конституцією вибори мають відбуватися в останню неділю жовтня" , - констатував Яценюк .

Зараз ви читаєте новину «Опозиція намагається провести у Раді постанову, що дає можливість переобрати президента у 2014 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути