середа, 21 вересня 2011 13:21

Опозиція хоче, щоб з пенсійним законом розібрався КС

Опозиція хоче, щоб з пенсійним законом розібрався КС

Опозиція вимагає від КС визнати неконституційною пенсійну реформу.

"Фронт Змін" та "БЮТ-Батьківщина" - звертаються до Конституційного суду із поданням про визнання неконституційним закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", ухваленого 8 липня 2011 року (№ 3668-VI), повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

Конституційне подання підписали більш ніж 45 народних депутатів, як того вимагає законодавство України. Перші підписи поставили лідер "Фронту Змін", народний депутат Арсеній Яценюк і член фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.

Уповноваженими представниками в Конституційному суді при розгляді подання будуть Яценюк і член фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський.

Підставою для визнання цього закону неконституційним повністю є порушення встановленої Основним законом процедури його розгляду та прийняття, а також звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод громадян України, зазначається в конституційному поданні.

У конституційному поданні також зазначається, що законом №3668 порушуються конституційні норми щодо невідчужуваності й непорушності прав людини та недопустимості звуження їх змісту і обсягу при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів.

Зокрема, цим законом передбачено збільшення пенсійного віку для жінок і страхового стажу для чоловіків та жінок. За Конституцією, в умовах мирного часу забороняється обмеження права громадян на соціальний захист та інші соціально-економічні права.

Народні депутати "Фронту Змін" та "БЮТ-Батьківщини" вимагають визнати закон про реформування пенсійної системи неконституційним повністю, а провадження за цим конституційним поданням - невідкладним і розглянути його протягом місяця.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче, щоб з пенсійним законом розібрався КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути