четвер, 08 вересня 2011 17:24

Литвин підписав закон про пенсійну реформу та віддав його Януковичу

Литвин підписав закон про пенсійну реформу та віддав його Януковичу

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон про пенсійну реформу і направив його на підпис президенту України Віктору Януковичу.

Закон про пенсійну реформу було прийнято парламентом 7 липня 2011 року, однак Литвин не підписував його у зв'язку з тим, що в тексті документа було виявлено неточності.

Верховна Рада проголосувала у вівторок, 6 вересня, необхідні поправки до тексту цього документа. Після чого юридичне управління парламенту доопрацювало документ з урахуванням цих поправок.

Цей закон у разі підписання його президентом набуде чинності з 1 жовтня 2011 року.

Серед поправок парламент скасував проголосовану у липні поправку народного депутата Арсенія Яценюка про вибір в якості бази для розрахунку пенсії середньої зарплати за 2009 рік, що призвело б до різкого збільшення витрат Пенсійного фонду. Поправка стосувалася проведення з 1 січня 2012 року перерахунку пенсій, які нараховуються згідно із законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Депутати обгрунтували своє рішення тим, що ця норма не узгоджується зі ст.42 цього закону.

Народні депутати також прийняли норму, згідно з якою вони дозволили чиновникам, які досягли граничного пенсійного віку 62 роки, перебувати на займаній посаді, якщо вони отримали на це дозвіл.

Зараз ви читаєте новину «Литвин підписав закон про пенсійну реформу та віддав його Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути