четвер, 08 вересня 2011 14:41

Тігіпко попередив, що "пенсійна дірка" збільшиться ще на 3 мільярди

Тігіпко попередив, що "пенсійна дірка" збільшиться ще на 3 мільярди

Дефіцит Пенсійного фонду Україні в 2011 році за песимістичного перебігу розвитку може зрости на 3 млрд грн - майже до 21 млрд грн.

Про це повідомив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Максимальне погіршення дефіциту Пенсійного фонду ми передбачаємо, якщо нічого не зміниться, якщо не буде ухвалений і набуде чинності закон про легалізацію ... Максимальне збільшення дефіциту може відбутися до 21 мільярда гривень, тобто приблизно на 3 мільярди гривень", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

Віце-прем'єр підкреслив, що уряд як і раніше має намір утримати дефіцит Пенсійного фонду в поточному році на рівні 17,8 млрд грн.

Кажучи про причини, що можуть привести до збільшення дефіциту Пенсійного фонду, Тігіпко відзначив більш низькі темпи зростання зарплат у приватному секторі.

"Держсектор - темп перевищує (запланований темп росту зарплат. - ред.), а в приватному секторі немає того росту, на який ми розраховували", - сказав він.

Втім віце-прем'єр зазначив, що набуття чинності пенсійної реформи дозволить стабілізувати ситуацію з виплатами пенсій.

"Зараз можу гарантувати всім, що жодних затримок з виплатою пенсії, ніяких зменшень пенсій ні для кого практично не передбачається", - додав він

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акімова: "Скасування зрівнялівки в пенсіях - головне завдання держави"

Віце-прем'єр також повідомив, що на 1 липня кількість пенсіонерів в Україну дещо зросла, досягнувши 13,8 млн осіб, тоді як кількість працюючих скоротилася до 14,1 млн людей: середній розмір пенсії становить 1205 грн.

За словами Тігіпка, в судах пеербувають позови з пенсійних питань на суму 9,1 млрд грн: ухвалення судами позитивних рішень за цими позовами призведе до суттєвого відволікання коштів з держбюджету на фінансування відповідних дотацій.

Віце-прем'єр повідомив, що йдеться про чорнобильські пенсії - в окремих випадках фізичним особам вдається відсудити пенсію в розмірі до 30 тис. грн і додаткову компенсацію в розмірі до 1 млн грн.

Тігіпко підкреслив, що Мінсоцполітики буде апелювати до подібних рішень.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко попередив, що "пенсійна дірка" збільшиться ще на 3 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути