вівторок, 06 вересня 2011 21:05

Пенсійною реформою влада може "відбілити" Януковича - політолог

Пенсійною реформою влада може "відбілити" Януковича - політолог

До пенсійної реформи влада може застосувати технологію відбілювання президента України. Таку думку висловив політолог Андрій Фармуга.

"Всі прекрасно розуміють, що пенсійну реформу необхідно проводити й всі це прекрасно розуміють. В такому стані пенсійний фонд довго не проіснує. Враховуючи те, що через рік мають бути парламентські вибори й партія влади має досить потужні механізми впливу, то вони намагаються ситуацію вибудовувати так, щоб вона мала мінімальний негативний вплив на рейтинг", — зазначив він.

"Як на мене, влада застосовує технологію відбілювання президента України. Цю технологію ми бачили під час прийняття Податкового кодексу, коли Верховна Рада приймає один варіант, а президент відхилює його, адже це суперечить інтересам чисельного дрібного бізнесу. Так президент виступає в ролі захисника простих людей, такого собі Робін Гуда. Потім через ЗМІ поширюють інформацію, яка відбілює президента. З податковою реформою ця технологія була успішно відпрацьована. Тому цілком ймовірно, що її відпрацюють й до пенсійної реформи", — підсумував політолог.

Закон про пенсійну реформу набуде чинності у разі підписання його президентом України Віктором Януковичем з 1 жовтня 2011 року. За таке рішення проголосувало 245 народних депутатів з 315, які зареєструвалися в залі засідань у вівторок. Крім того, народні депутати внесли правки до ухваленого 8 липня нинішнього року закону про пенсійну реформу, що означає виконання одного з двох ключових умов продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ). За ухвалення такого закону проголосувало 248 народних депутатів при необхідному мінімумі 226.

Нагадаємо, що пенсійна реформа передбачає, зокрема, поетапне збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років і збільшення страхового стажу на 10 років для чоловіків і жінок. У разі підписання президентом України передбачалося вступ його в силу з 1 вересня 2011 року, однак глава держави так цього в перший раз і не зробив.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійною реформою влада може "відбілити" Януковича - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути