неділя, 11 вересня 2011 13:22

Опозиція подасть у суд на Литвина за порушення Конституції

Опозиція подасть у суд на Литвина за порушення Конституції

Представники опозиції мають намір подати звернення до Конституційного суду України з приводу порушення конституційної процедури прийняття Закону про пенсійну реформу.

Про це повідомив народний депутат з фракції НУ-НС Роман Зварич.

Також буде подано адміністративний позов на дії голови парламенту Володимира Литвина, який, на думку опозиції, порушив норми регламенту.

"Буде конституційне подання до КСУ на предмет того, що при розгляді Закону про пенсійну реформу 6 вересня було порушено процедуру. Як відомо закон було прийнято ще навесні, але усупереч Конституції та закону про регламент, він не був підписаний головою Верховної Ради і не був скерований до Президента, для того щоб він мав можливість розглянути документ і або підписати його, або накласти вето та повернути до парламенту. Натомість голосувалися зміни до ще не чинного Закону. А вносити зміни до не чинного нормативно-правового акту – абсурд", - наголосив Зварич.

Нагадаємо, 8 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект про пенсійну реформу. 6 вересня парламент проголосував за внесення змін до Закону про пенсійну реформу, а 9 вересня документ було підписано Президентом України.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція подасть у суд на Литвина за порушення Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути