вівторок, 20 вересня 2011 13:32

Яценюк подав до суду на парламент через пенсійний закон

Яценюк подав до суду на парламент через пенсійний закон

Народний депутат, лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк подав адміністративний позов до Вищого адміністративного суду України, в якому вимагає визнати протиправними дії Верховної Ради під час повторного розгляду 6 вересня закону України щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи.

У позові зазначається, що 8 липня 2011 року парламент України 248 голосами на восьмій сесії прийняв у цілому закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

Проте 6 вересня закон було повторно розглянуто на дев'ятій сесії парламенту. Після цього спікер підписав закон та невідкладно направив на підпис президенту України. 10 вересня глава держави підписав цей закон.

Повторний розгляд закону, йдеться у позові, супроводжувався ігноруванням положень Конституції, законів України та грубим порушенням законодавчої процедури.

Відповідно до частини третьої статті 128 Регламенту, після прийняття закону в цілому внесення до його тексту будь-яких змін (за винятком виправлення граматичних чи технічних помилок) допускається лише за пропозицією голови Верховної Ради, наголосив Яценюк.

Статтею 131 Регламенту закріплено порядок усунення неузгодженостей та неточностей у прийнятому законі. Між тим, аналіз стенограми обговорення та прийняття закону від 6 вересня свідчить, що на пленарному засідання відбувалося внесення змістовних поправок, а не усунення неузгодженостей та неточностей у прийнятому законі. У той же час, внесення поправок до прийнятого закону згідно з Регламентом забороняється. Тобто було порушено положення статей 128, 131 Регламенту, йдеться у зверненні нардепа.

Таким чином, голова Верховної Ради Володимир Литвин, за словами Яценюка, порушив принцип верховенства права.

"Литвин, свавільно трактуючи положення статті 131 Регламенту, використовуючи передбачену цією статтею Регламенту процедуру усунення неузгодженості, 6 вересня вніс на розгляд Верховної Ради закон, прийнятий липня 2011 року, в який були внесені змістовні поправки", - йдеться у повідомлення "Фронту Змін".

Яценюк вимагає визнати протиправними дії Верховної Ради України під час повторного розгляду закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк подав до суду на парламент через пенсійний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути