четвер, 08 вересня 2011 17:00

У Януковича немає іншого виходу, як підписати пенсійний закон - Таран

У Януковича немає іншого виходу, як підписати пенсійний закон - Таран

У президента Віктора Януковича не залишається поки що іншого виходу, ніж підписати закон про пенсійну реформу.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

"Усе залежатиме від переговорів з МВФ. Якщо із цим фондом вдасться досягти певних компромісів, то Янукович може його і не підписати. Але зараз поки що немає чітких альтернатив для надходження коштів в Україну, оскільки економіка не працює у повному обсязі, інвестиційний клімат не покращується, і тому іншого джерела, як МВФ, немає", - зауважив експерт.

Саме тому, на його думку, у Януковича не залишається поки що іншого виходу, як підписати прийнятий пенсійний закон.

"Хоча час ще є, щоб вести переговори з МВФ і говорити про можливість відкладення пенсійних заходів. Ще є шанси, але їх стає все менше", - вважає Таран.

Крім того, згідно його прогнозів, відразу після запровадження пенсійної реформи в Україні не буде практично жодних масових протестів.

"Для того, щоб це сталось, потрібно вивести людей на вулицю. Для цього необхідні відповідні умови. Серед цільової аудиторії, тобто пенсіонерів, мають бути організації, які це здатні робити. А їх серед пенсіонерів немає. Серед студентів є, серед підприємців є, а серед пенсіонерів немає", - підкреслив політолог.

Для соціальної реакції, за його словами, потрібен час, адже наслідки пенсійної реформи стануть очевидними не відразу.

"Вони стануть видними через півроку чи рік. Коли стане зрозуміло, що, наприклад, пенсійні фонди не наповнюються, тоді виникне й реакція. Хоча певні виступи цієї осені і матимуть місце, але вони будуть пов'язані з виборчою кампанією - політичні сили просто експлуатуватимуть пенсійну тему у своїх цілях", - резюмував Таран.

Як повідомлялося раніше, депутати Верховної Ради у перший день роботи 9-ї сесії парламенту, 6 вересня, проголосували за те, що закон про пенсійну реформу вступить у силу з 1 жовтня 2011 року. За таке рішення проголосувало 245 народних депутатів з 315, які зареєструвалися в залі засідань. Щоб закон набув чинності, необхідний підпис президента Віктора Януковича.

Разом з тим, дві опозиційні фракції - "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" - готові оскаржити у Конституційному Суді закон про пенсійну реформу.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича немає іншого виходу, як підписати пенсійний закон - Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути