вівторок, 26 травня 2020 18:47

Одіозного соратника Киви засудили та оголосили в розшук

Одіозного соратника Киви засудили та оголосили в розшук
Голову Соцпартії засудили за побиття заступника мера Полтави. Фото: poltava.to

У Полтаві оголосили в розшук голову Соціалістичної партії України Сергія Чередніченка.

26 травня Октябрський районний суд Полтави визнав Чередніченка винним у побитті заступника полтавського міського голови та призначив покарання: 3 роки позбавлення волі. Засудженого мали взяти під варту в залі суду. Але він на судове засідання не зв'яився.

"До набрання вироком законної сили, громадянину Чередніченку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У зв'язку з неявкою засудженого Чередніченка у судове засідання для проголошення вироку по справі, судом постановлено ухвалу про оголошення його у розшук, його затримання та поміщення до слідчого ізолятора", - повідомили в пресслужбі суду.

16 травня 2018 року Сергій Чередніченко у супроводі групи осіб перебував на другому поверсі Полтавської міської ради. Там же в коридорі зустріли першого заступника міського голови Андрія Ляміна. Згадані особи почали висловлювати претензії до чиновника щодо прибирання сміття з міських вулиць - зокрема, куп сміття, які нібито лежать біля будинку одіозного соціаліста. За даними слідства, Чередніченко наніс Ляміну близько 4 ударів по тулубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдарили кастетом та зламали щелепу: в партійному офісі побили журналіста

Натомість Чередніченко заявив, що навпаки, це Лямін першим почав ображати його з товаришами. Компанія сприйняла це, як агресію, через що почалася штовханина. За словами лідера Соціалістичної партії України, він не нападав, а захищався.

Сам Сергій Чередніченко на своїй сторінці у Facebook прокоментував цю справу ще 16 травня.

"Пару років тому ми прийшли запитати у заступника міського голови Андрія Ляміна, куди поділися 60 млн грн, яке місто перерахувало підрядникам. Андрій Лямін у коридорі міської ради просто послав людей на... В результаті штовханини Лямін "отримав струс мозку". Як написано у судово-медичній експертизі, свідомості не втрачав та скарг не мав. Читаємо уважно і шукаємо рядки, де написано, що саме громадянин Чередніченко вдарив Андрія Ляміна по голові і той отримав струс мозку", - йдеться в дописі.

Чередніченко наполягає, що він не бив Ляміна. І підтвердженням тому може слугувати відео з камер спостереження міськради. А кримінальне провадження проти себе називає політичним тиском.

"Не існує факту нанесення мною ударів Ляміну. Штовханина була! Але я Ляміна не бив. Тим більше по голові, у скроню рукою, як це заявляє Андрій Лямін. Тому справу я вважаю політичним тиском на мене", - написав голова Соцпартії.

Подібні силові методи впливу на місцевих чиновників для Чередніченка - не рідкість. За підтримки групи людей він неодноразово блокував робочі кабінети чиновників міськради, влаштовував штовханину та сутички.

Нагадаємо, коли Ілля Кива очолював Соціалістичну партію України, Сергія Чередніченка 2018 року обрали головою Полтавської міської організації Соцпартії.

На початку червня 2019 року Кива заявив, що прийняв пропозицію приєднатися до "потужної прогресивної команди" ОПЗЖ, тому що поділяє її політичні погляди.

Рішенням з'їзду Соцпартії 5 червня обрали нового голову - Сергія Чередніченка.

Зараз ви читаєте новину «Одіозного соратника Киви засудили та оголосили в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути