пʼятниця, 07 червня 2019 13:31

Колишній радник Авакова пішов у проросійську партію

Колишній радник Авакова пішов у проросійську партію
Кива заявив, що прийняв пропозицію приєднатися до "потужної прогресивної команди" ОПЗЖ, тому що поділяє її політичні погляди Фото: Антикор

Колишній кандидат у президенти Ілля Кива оголосив, що приєднується до проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя", яку очолюють Юрій Бойко, Вадим Рабінович і кум Путіна Віктор Медведчук.

Кива заявив, що прийняв пропозицію приєднатися до "потужної прогресивної команди" ОПЗЖ, тому що поділяє її політичні погляди, пише LB.ua.

"Ілля Кива склав повноваження голови Соціалістичної партії України. Його відставку прийняв черговий з'їзд, який відбувся 5 червня. Рішенням з'їзду було обрано нового голову партії - Сергія Чередніченка", - йдеться в заяві.

Уродженець Полтави Ілля Кива став співробітником місцевої міліції у вересні 2014-го. Він очолив батальйон територіальної оборони "Полтавщина", але незабаром втратив цю посаду через бунт підлеглих. У грудні 2014-го його призначили заступником начальника ГУ МВС Донецької області. У червні 2015-го Кива перейшов на посаду заступника начальника УМВС Херсонської області. Із жовтня 2015-го по травень 2016 року очолював департамент протидії наркозлочинності Національної поліції. Із листопада 2015-го, коли набув чинності закон про Нацполіцію, всі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані були пройти переатестацію, проте Кива її так і не пройшов. До переходу на службу до міліції Киву засудили за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014-го суд зняв із нього судимість. 2017-го Кива очолив СПУ.

Зараз ви читаєте новину «Колишній радник Авакова пішов у проросійську партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути