пʼятниця, 04 червня 2021 12:09

Одіозний "регіонал" приїхав забрати в України €1100

Одіозний "регіонал" приїхав забрати в України €1100
"Регіонал" Левченко (праворуч) поряд із колабораціоністом Губарєвим. Фото публікував у Facebook блогер Денис Казанський.

Колишній нардеп-"регіонал" Микола Левченко приїхав отримати від України €1100 за виграну в Європейському суді з прав людини справу. Про це сказав його адвокат Олег Курчин, пише "Радіо Свобода"

"Із тих рішень, які є, видно, що невелику суму вони присудили. Визнано факт несправедливого розслідування. Він прибув отримати ці кошти у виконавчої служби на розрахунковий рахунок собі", – цитують адвоката.

ЄСПЛ 11 березня 2021 року ухвалив рішення у справі "Кочура та інші проти України" (скарга № 43534/19 та 4 інші). Цим рішенням встановлюється, що ексдепутат має отримати 1 100 євро від України за те, що розслідування щодо нього тривали надто довго – понад п'ять років і вісім місяців.

У рішення ЄСПЛ йдеться про те, що заявники скаржилися на надмірну тривалість кримінального провадження і відсутність ефективних засобів правового захисту у національному законодавстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аксьонова, якого перевіряли на сепаратизм, не пустили до трибуни складати присягу нардепа

СБУ в січні 2015 року оголосила на той момент депутата Партії регіонів Левченка і його однопартійця Вадима Колесніченка у розшук. Їм інкримінували скоєння злочину за частиною 3 статті 110 Кримінального кодексу - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

Станом на 2019 рік Левченко був у реєстрі осіб, які переховуються від слідства, у базі МВС. Наразі не вдається знайти його дані у цій базі.

"Радіо Свобода" повідомила, що готує запити до СБУ та Офісу генерального прокурора, щоб з'ясувати, чи ексдепутат досі у розшуку, чи відкриті щодо нього якісь провадження в Україні та чи вживатимуть відомства якихось кроків у зв'язку з його перебуванням на території держави.

Микола Левченко 16 січня 2014 року голосував за "диктаторські" закони. їх ухвалення передувало смертям на Майдані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Шуфрича до Поплавського: хто голосував за "диктаторські закони"

Про те, що Левченко, який переховувався від українського правосуддя в Російській Федерації, повернувся в Україну, раніше повідомляв блогер Денис Казанський.

Зараз ви читаєте новину «Одіозний "регіонал" приїхав забрати в України €1100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути