середа, 19 травня 2021 10:30

Аксьонова, якого перевіряли на сепаратизм, не пустили до трибуни складати присягу нардепа

Колишнього мера Добропілля Андрія Аксьонова, про якого раніше повідомляли, що він має російський паспорт і був причетний до так званого референдуму 2014 року в Донецькій області, не пустили до трибуни Верховної Ради складати присягу народного депутата.

Це сталося на ранковому засіданні парламенту.

Трибуну заблокували народні депутати від фракцій "Голос", "Європейська солідарність", позафракційний Гео Лерос.

Автор: Олексій Гончаренко, Telegram
 

Перший віцеспікер Руслан Стефанчук заявив, що вчора звертався до апарату Верховної Ради "з питанням, чи є якісь юридичні підстави, які заважають пану Аксьонову Андрію Анатолійовичу сьогодні скласти присягу".

"Юридичних підстав для недопущення розгляду цього питання в мене немає", - сказав Стефанчук. Спікера Дмитра Разумкова, який веде засідання парламенту, у залі не було.

Коли Аксьонов почав зачитувати не з трибуни присягу, у залі вигукували: "Ганьба!"

"Красивое начало, я вас поздравляю, подписываю", - вигукнув Аксьонов у відповідь. До нього підходили нардепи від ОПЗЖ і тиснули руку. Також біля Аксьонова стояв нардеп від "Слуги народу" Святослав Юраш і посміхався.

 

Нардеп від ОПЗЖ Юрій Бойко махнув рукою у бік тих, хто заблокував трибуну.

Аксьонов заніс текст присяги Стефанчуку. Депутати продовжували вигукувати "Ганьба".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піски, Авдіївка, Зайцеве: де на фронті вчора було гаряче

Своєю чергою заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що складання присяги Аксьоновим є "контроверсійним питанням". Повідомила, що звертається до голови СБУ Івана Баканова.

"Чи дійсно володіє Аксьонов паспортом іншої країни. Просимо дати нам офіційне роз'яснення з цього питання", - сказала вона.

Довибори у Верховну Раду в окрузі №50 у Донецькій області відбулися 28 березня. Андрій Аксьонов на них набрав 65,6% голосів. Його висувала партія "Порядок".

Блогер Денис Казанський заявив, що Аксьонов був одним з організаторів так званого референдуму 2014-го, організовував його в селищі Новодонецьке, де тоді був головою.

СБУ повідомляла, що розслідує кримінальну справу про проведення у травні 2014 року "референдуму ДНР" у Добропільському районі.

Зараз ви читаєте новину «Аксьонова, якого перевіряли на сепаратизм, не пустили до трибуни складати присягу нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути