Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 13:57

Вибори в Раду: СБУ перевірила Аксьонова на наявність російського паспорта

Служба безпеки України не має даних про те, що мер Добропілля Андрій Аксьонов, який виграв вибори у Верховну Раду в окрузі №50, має російський паспорт. Відповідь на депутатський запит опублікував Володимир Ар'єв.

"Документально підтверджених даних щодо наявності в громадянина України Аксьонова А. А. паспорта громадянина Російської Федерації СБ України на цей час не має", - ідеться у відповіді заступника голови СБУ Сергія Андрущенка.

 

Також СБУ повідомила, що розслідує кримінальну справу про проведення у травні 2014 року "референдуму ДНР" у Добропільському районі.

Нардеп нагадав про квітневу публікацію "Радіо Свобода", в якій повідомлялося, що СБУ ще до виборів зверталася до Центральної виборчої комісії з інформацією про подвійне громадянство мера Добропілля. Попри це Аксьонов узяв участь у виборах.

"Отже, виходить, що СБУ і керівників Баканова з Банкової цілком влаштовує факт присутності у Верховній Раді громадянина країни-агресора?", - написав Ар'єв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баканову сказали про новообраного нардепа з паспортом РФ. Що відповів

Довибори у Верховну Раду в окрузі №50 у Донецькій області відбулися 28 березня. Андрій Аксьонов на них набрав 65,6% голосів. Його висувала партія "Порядок".

Блогер Денис Казанський заявив, що Аксьонов був одним із організаторів так званого референдуму у 2014 році, організовував його у селищі Новодонецьке, де тоді був головою.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Раду: СБУ перевірила Аксьонова на наявність російського паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути