пʼятниця, 04 червня 2021 09:26

Повернення одіозного "регіонала" Левченка: з'явилися нові подробиці

Колишній нардеп, "регіонал" Микола Левченко, який переховувався від українського правосуддя в Російській Федерації, повернувся в Україну. Про це повідомив у Facebook блогер Денис Казанський.

"Колишній народний депутат від Партії регіонів Микола Левченко, який з 2015 року переховувався в Росії від правосуддя, повернувся в Україну.

Усі кримінальні справи проти нього в Україні закриті.

Саме Микола Левченко 28 лютого 2014-го допоміг Павлу Губарєву озвучити "ультиматум" на сесії Донецької міської ради. Після цього в Донецьку почалися заворушення, які пізніше переросли в бойові дії", - повідомив Казанський. Він опублікував фото Левченка в Києві та нагадав фото з Губарєвим.

 
 

Також Казанський опублікував відео, де Левченко зі сцени каже про боротьбу "с киевской хунтой".

"Левченко завжди відрізнявся досить печерними українофобськими поглядами. Називав українську мову "мовою анекдотів", і говорив, що єдиною державною мовою в Україні має бути російська. Виступав за федералізацію. Навесні 2014 року закликав жителів Донбасу боротися з "київською хунтою" і захищати землю від "фашистських радикалів", - пише Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аксьонова, якого перевіряли на сепаратизм, не пустили до трибуни складати присягу нардепа

Микола Левченко перебував у розшуку в Україні з 2015-го, жив у Росії. Йому заочно оголосили підозру за статтею Кримінального кодексу про порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії, повідомляють "Новости Донбасса".

Про повернення Левченка до України повідомив його адвокат Олег Курчин, із яким він на фото. Той заявив, що його бюро виграло в Європейському суді з прав людини справу проти України за позовом колишнього нардепа. Згідно з рішенням ЄСПЛ, держава повинна виплатити "регіоналу" €1100 компенсації - 36,5 тис. грн.

У травні 2019 року Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо співробітника прокуратури, який не закрив справу Левченка. У травні 2018-го Шевченківський районний суд міста Києва зобов'язував прокуратуру закрити справу.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Павло Губарєв у березні 2014 року був проголошений на мітингу "народним губернатором" Донеччини, агітував за приєднання Донецької області до Росії. Був затриманий СБУ, згодом обміняний.

Зараз ви читаєте новину «Повернення одіозного "регіонала" Левченка: з'явилися нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути