Ексклюзиви
середа, 03 листопада 2021 14:51

Обшуки НАБУ проводило, але не в Любченка - подробиці
6

Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України не проводили обшуки в колишнього першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки Олексія Любченка.

Про це заявила його прессекретарка Анастасія Політіко у Facebook, спростувавши поширену ЗМІ інформацію.

"За місцем роботи в Міністерстві економіки й за місцем проживання Олексія Любченка сьогодні (3 листопада. - Gazeta.ua) слідчі дії не проводили", - написала Політіко.

Фото: СБУ

Насправді обшуки проводять у Державній податковій службі й у причетних до кримінальної справи осіб, пов'язаної з порушенням податкового законодавства підприємствами на Полтавщині.

Для отримання доказів протиправної діяльності провели низку обшуків у всій Україні.

"НАБУ, САП, СБУ обшукують приміщення центрального апарату Державної податкової служби України, ДПС у Полтавській області, місця проживання посадових осіб органів податкової служби й низки фізичних осіб у Києві, у Полтавській, Дніпропетровській і Запорізькій областях", - повідомила пресслужба НАБУ.

Слідчі дії проводять у рамках розслідування так званих податкових скруток. Його почали за власними напрацюваннями детективів, публікаціями у ЗМІ й інформацією, зазначеною у звіті тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, додали в бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада звільнила п'ятьох міністрів за 52 хв. - без жодного звіту

Під час обшуків слідчі вилучили документи, які підтверджують протиправний механізм. Зокрема факти, що фігуранти кримінального провадження сприяли мінімізації податкових платежів, так званим скруткам, а також виводили підконтрольні їм фіктивні підприємства з категорії ризикових, повідомила пресслужба СБУ.

"Зараз тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження - зловживання владою або службовим становищем. Встановлюють усіх можливих причетних до злочинної схеми осіб", - зазначили в повідомленні.

Уранці 3 листопада низка українських ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомили, що НАБУ й СБУ прийшли з обшуками до будинку ексміністра економіки Олексія Любченка, який подав напередодні у відставку. Зазначали, що обшуки можуть бути пов'язані зі "скрутками" й ухиленням від сплати податків.

Обшуки начебто також відбуваються у виконувача обов'язків голови ДПС Євгена Олейнікова й центральному апараті ДПС.

Зараз ви читаєте новину «Обшуки НАБУ проводило, але не в Любченка - подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути