середа, 23 травня 2012 16:44

"Нунсівець" пообіцяв до останнього стояти на заваді ухвалення "мовного" закону

"Нунсівець" пообіцяв до останнього стояти на заваді ухвалення "мовного" закону
Андрій Парубій: цим законом ПР хоче набрати собі бали перед виборами. Фото: www.newsmarket.com.ua

Намаганням ухвалити "мовний" законопроект, влада хоче заробити собі кілька балів перед виборами і розколоти суспільство.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Андрій Парубій.

"Я вважаю, що це бажання Партії регіонів напередодні виборів знову внести розкол у суспільство, стравити українців між собою для того, щоб заробити собі кілька сумнівних балів, - переконаний він. - Проваливши повністю економічні і соціальні реформи, вони знову витягають вічну карту мовного питання для того, щоб збурити суспільство".

"Сам по собі це є просто передвиборчий проект, який робиться на догоду Росії. Не дивно, що Колесніченко, який нагороджений орденим Медвєдєва, є співавтором цього закону, а з іншої сторони, це, власне, така передвиборча технологія", - підкреслив нардеп.

Парубій також наголосив, що ухвалення цього законопроекту несе величезні витрати для бюджету. "Про це, до речі, було вказано і у висновках ОБСЄ і навіть у нашому міністерстві фінансів, яке рекомендує не приймати цей закон, бо він за собою потягне величезні фінансові витрати. У період, коли закриваються лікарні і школи і немає відповідної допомоги для інвалідів, для дітей сиріт, вони готові витрачати величезні бюджетні кошти на впровадження сумнівного закону, дія якого одна — знищення української мови", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко: "мовну карту" розігрують перед виборам та коли рейтинг партії падає

Нардеп також спростував інформацію про те, що вся Європа вимагає ухвалення цього законопроекту:

"У мене на руках є висновки ОБСЄ, який рекомендує українському законодавчому органу не приймати цей закон, оскільки він буде розколювати українське суспільство і призведе до зменшення використання державної мови. Європейці, ОБСЄ навпаки закликають нас не приймати цей закон".

Також, з таким ж рекомендаціями, за словами політика, виступає і низка українських інституцій: "Академія наук взагалі у своєму висновку назвала цей закон провокативним, антиукраїнським, антидержавний, який спрямовано на розкол суспільства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко: Венеціанська комісія "мовний законопроект" схвалила, а все інше - пересмикування

Тому треба зробити все можливе, щоб цей законопроект не був прийнятий, підкреслив Парубій.

"Мені відомо, що вже багато депутатів, навіть із цієї фракції "тушок", пообіцяли, що не будуть за нього голосувати. Я сподіваюся, що не проголосує Литвин, я сподіваюся, що багато у кого не підніметься рука за нього проголосувати", - наголосив він.

"Ми зі своєї сторони зробимо все можливе, щоб він не був проголосований, щоб він не пройшов через Верховну Раду", - запевнив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовне питання вже нікого не хвилює, окрім купки маргіналів — експерт

Відповідаючи на уточнююче запитання, яким саме чином опозиція стане на заваді ухвалення цього закону, і чи буде через нього блокувати трибуну парламенту, Парубій запевнив: "Особисто я можу сказати, що якщо навіть ніхто не вийде, я вийду на трибуну і буду робити все можливе, щоб цей закон не пройшов".

Нагадаємо, що до порядку денного засідання Верховної Ради України в четвер, 24 травня, внесено проект закону про основи державної мовної політики, який фактично вводить російську як другу державну мову.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" пообіцяв до останнього стояти на заваді ухвалення "мовного" закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути