вівторок, 20 грудня 2011 18:23

Колесніченко: Венеціанська комісія "мовний законопроект" схвалила, а все інше - пересмикування

Колесніченко: Венеціанська комісія "мовний законопроект" схвалила, а все інше - пересмикування

Венеціанська комісія схвалила законопроект "Про засади державної мовної політики" за авторством "регіоналів" Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова. Усі вислови щодо того, що комісія розкритикувала цей законопроект, є свідомим спотворенням фактів.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від ПР Вадим Колесніченко.

"Дуже просто взяти і прочитати висновки цієї комісії. Тому що ці пересмикування з'являються, коли люди коментують зі слів технічних працівників. Це їхні проблеми", - прокоментував він обвинувачення на його адресу у неправдивому коментуванні висновків комісії.

Так зокрема, раніше радник президента - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АП, член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук звинуватила Ківалова та Колесніченка у свідомому перекручуванні фактів щодо висновку Венеціанської комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи не захотіли, аби батьки обирали мову навчання дітей у дитсадках

Колесніченко наголосив: "Ми маємо офіційні висновки. Щодо преамбули чи щодо зауважень, які стосуються попереднього закону про мови під редакцією Єфремова-Гриневецького-Симоненка, то це вже пряме і фальшиве пересмикування".

"Це показує, який політикум у нас в країні. Заради того, щоб знущатися над людьми, знищити права людини можна пересмикувати, можна вільно брехати", - обурився "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ківалов планує надовго зняти мовну проблему в Україні

Він наголосив, що варто просто відкрити сайт Венеціанської комісії, де вже вивішено це рішення Венеціанської комісії і стане зрозумілим, що Венеціанська комісія таки схвалила закон "Про засади державної мовної політики".

"Щодо преамбули, то вона мене не цікавить. Головне — це висновки. А висновки задовільні. Вони дозволяють приймати цей законопроект як закон", - підкреслив Колесніченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР планують "попіклуватися" про російську мову вже до кінця цього скликання

Нагадаємо, що раніше на сайті Венеціанської комісії було оприлюднено висновок щодо законопроекту "Про засади державної мовної політики" "регіоналів" Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів радіють, що нарешті почують в судах 13 мов, а не лише українську

Там, зокрема, зазначається: "Венеціанська комісія з'ясувала, що проект є незбалансованим, оскільки його положення непропорційно посилюють позиції російської мови, за відсутності відповідних заходів, які б підтверджували роль української мови як державної, а також належним чином не забезпечують захист інших регіональних мов і мов меншин". При цьому комісія зазначила, що в цілому представлений проект закону кращий, ніж попередній проект закону про мови в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кириленко: "регіонали" поступово витісняють українську мову

У свою чергу, Ківалов раніше заявив, що законопроект про мови в Україні Венеціанською комісією було повністю схвалено. Такої ж думки притримується і Колесніченко.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко: Венеціанська комісія "мовний законопроект" схвалила, а все інше - пересмикування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути