вівторок, 20 грудня 2011 11:34

Ківалов зачитав з папірця "мрію" українців: "Кожен зможе читати російською мовою"

Ківалов зачитав з папірця "мрію" українців: "Кожен зможе читати російською мовою"

"Регіонал" Сергій Ківалов розповів про те, що законопроект про мови в Україні, який він розробив разом з колегою по партії Вадимом Колесніченком, був схвалений Венеціанською комісією.

"Регіонал" наполягає на ухваленні цього законопроекту і вважає, що це тимчасовий крок на шляху до присвоєння російській мові статусу другої державної, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Як тільки почне працювати Конституційна асамблея, відразу потрібно остаточно вирішити мовне питання. Я як народний депутат, обраний від Партії регіонів, завжди пам'ятаю одну з головних обіцянок передвиборчої програми нашої партії - зробити російську мову другою державною в Україні, - сказав Ківалов в ефірі телеканалу Рада.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Ківалов витратив $20 тис на навчання своєї молоденької секретарки

У той же час раніше повідомлялося: Венеціанська комісія вважає, що в законопроекті про засади державної мовної політики недостатньо гарантій використання та захисту української мови.

При цьому комісія зазначила, що в цілому представлений проект закону кращий, ніж попередній проект закону про мови в Україні, висновок щодо якого було схвалено комісією в березні цього року.

Так, комісія зазначила, що нинішній проект закону більше не приділяє спеціальної уваги російській мові, оскільки практично у всіх його положеннях посилання на цю мову замінені посиланнями на "регіональна мова і мова меншин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін віддав Ківалову Держінститут інтелектуальної власності

У висновку комісії зазначається, що, незважаючи на те, що відповідно до статті 10 Конституції України, українська є єдиною державною мовою, деякі статті проекту закону надають російській такий же рівень захисту, як і українській. Зокрема, оприлюднення актів центральних органів влади російською мовою.

Крім того, комісія зазначила, що визнання лінгвістичної свободи засобів масової інформації, виходячи з ринкових оцінок, може призвести до домінування російської мови.

Зараз ви читаєте новину «Ківалов зачитав з папірця "мрію" українців: "Кожен зможе читати російською мовою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

286

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути