пʼятниця, 12 жовтня 2007 08:32

Нікопольський трубний завод поскаржився Ющенку на Януковича

Трудовий колектив державного підприємства "Нікопольський трубний завод" (Дніпропетровська область) звернувся до Президента України Віктора Ющенка з проханням перешкодити знищенню стратегічного підприємства.

В зверненні сказано, що проблеми заводу, зокрема, здійснення проекту передприватизаційної підготовки і виплати зарплати, не вирішуються, підприємство знаходиться в критичному стані, хоча ще 15 серпня Президентом на прохання трудового колективу були дані відповідні доручення прем"єр-міністру Віктору Януковичу.

За даними заводу, через нестабільну ситуацію на підприємстві з 2006 звільнилися близько 500 працівників.

"Просимо вас знову втрутитися в ситуацію, яка виникла на ДП "НТЗ", дати відповідні доручення компетентним органам розібратися і терміново сприяти її вирішенню", - сказано в повідомленні.

В зверненні також сказано, що головною перешкодою в вирішенні проблемних питань підприємства є, на думку робітників, деструктивна позиція, яку займають Фонд держмайна, Міністерство економіки і Міністерство юстиції.

Як повідомив директор заводу Сергій Антонов, підприємство також звернулося в обласну і Генеральну прокуратури з проханням розібратися в ситуації, яка склалася навколо заводу.

"Ми вважаємо, що ФДМУ повинен прийняти негайне рішення. Ми потребуємо, щоб прокуратура країни вникла в процеси, які відбуваються навколо заводу. Ми впевнені, що та тяжка фінансова ситуація, яка виникла навколо заводу, вона не випадкова, а навмисна", - сказав він.

Керівництво "Нікопольського трубного заводу" заявляє про загрозу техногенної катастрофи у зв"язку з відсутністю фінансування підприємства.

Небезпечне виробництво зараз знеструмлене, відключене від водопостачання і телефонного зв"язку, повідомляють Українські Новини.


Зараз ви читаєте новину «Нікопольський трубний завод поскаржився Ющенку на Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути