пʼятниця, 22 грудня 2017 16:59

Ні парламент, ні президент не готові на кардинальні кроки для перемоги України - Андрій Іллєнко

Ні парламент, ні президент не готові на кардинальні кроки для перемоги України - Андрій Іллєнко
Нардеп-свободівець Андрій Іллєнко заявив, що владі невигідно розривати дипломатичні стосунки із Московією. Фото: Радіо Свобода

На четвертому році війни лишається невирішеним найважливіше питання – існування нашої держави. Воно постало через розв'язану Росією війну. Ні Верховна Рада, ні президент не готові ухвалювати кардинальних рішень, які б дозволили Україні перемогти і забезпечити мир на своїй землі. Про це з трибуни Верховної Ради 22 грудня 2017 року заявив народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко.

Він нагадав про розпіарений владою закон про реінтеграцію, який вона використала як ширму для пролонгації особливого статусу Донбасу: "Попри те, що цей закон містить дуже багато суперечливих моментів, там йшлося про визнання Росії агресором, а окупованих територій – окупованими. Під тиском суспільства, а також свободівців та інших патріотичних депутатів, із закону було вилучено згадку про ганебні "Мінські угоди" – і тепер, вочевидь, влада вважає, що закон про реінтеграцію взагалі не мав бути ухвалений".

"Депутати від ВО "Свобода" від самого початку російської агресії пропонували ухвалення необхідних для держави рішень: про розірвання дипломатичних стосунків із Московією, про визнання війни війною, а окупованих територій – окупованими, про запровадження візового режиму, припинення торгових стосунків із Росією й низку інших. Однак нинішній олігархічній владі це невигідно. Не можна вічно сидіти на двох стільцях. В Україні буде патріотична націоналістична влада, яка захистить державу", – підкреслив Андрій Іллєнко.

Зараз ви читаєте новину «Ні парламент, ні президент не готові на кардинальні кроки для перемоги України - Андрій Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути