середа, 21 листопада 2018 16:42

Нардепи пропонують за наклеп відправляти за ґрати

Нардепи пропонують за наклеп відправляти за ґрати
Одним із авторів виступив нардеп Паламарчук, екс-помічника якого арештували у справі про вбивство Катерини Гандзюк. Фото: ugolovka.com

У Верховній Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за поширення завідомо неправдивих відомостей.

Відповідний законопроект 9306 зареєстрували нардепи від БПП Микола Паламарчук, Артур Палатний і Олег Велікін.

Вони пропонують внести до Кримінального кодексу статтю "Наклеп" і передбачити відповідальність за умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію. Передбачається покарання у вигляді штрафу у 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 грн), або виправні роботи на строк до року, або обмеження волі до 2 років.

Якщо наклеп поширили у творах, у ЗМІ або в інтернеті, пропонують запровадити штраф у розмірі 500-1500 неоподатковуваних мінімумів (8500-25,5 тис. грн) або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років.

Наклеп, поєднаний із обвинуваченням у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину, за думкою авторів законодавчої ініціативи, треба карати обмеженням волі на строк від 2 до 5 років.

"Ця ініціатива направлена на всіх людей, які ганьблять честь і гідність громадян. Об'єктивність, достовірність поданої інформації, соціальна відповідальність - це одні з найважливіших принципів, яких повинні дотримуватися представники четвертої влади і всі громадяни. Не завжди це правило пам'ятають - і поширюють інформацію, яка не відповідає дійсності...

На власному прикладі: пішла інформація, що я є замовником Гандзюк. Не дай Бог кожному пережити те, що пережив я... Деякі канали сказали: "Він винен", - пояснив Паламарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заговорили про мовні квоти для газет і журналів

Раніше стало відомо, що у справі вбивства Катерини Гандзюк арештували колишнього помічника народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігоря Павловського.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи пропонують за наклеп відправляти за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути