Ексклюзиви
середа, 03 листопада 2021 16:54

Податкова та її керівник прокоментували обшуки НАБУ й СБУ

Податкова та її керівник прокоментували обшуки НАБУ й СБУ
Євген Олейніков підтвердив обшуки в його помешканні. Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

Обшуки в Державній податковій службі України (ДПСУ) провели щодо обставин, виявлених і переданих до правоохоронних органів безпосередньо ДПС.

Про це йдеться в заяві відомства.

Кримінальна справа, у рамках якої провели обшуки, стосується порушень вимог податкового законодавства низкою підприємств Полтавщини, зазначили в ДПС.

"ДПС ще в грудні 2020 року й у січні 2021-го проводила власну перевірку щодо відпрацювання ризикових субʼєктів господарської діяльності. Зокрема й на підприємствах, що є фігурантами згаданої кримінальної справи. За результатами перевірки виявили кілька порушень службової дисципліни представниками ДПС у Полтавській області. До службових осіб застосували дисциплінарні заходи", - повідомили в ДПС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада звільнила п'ятьох міністрів за 52 хв. - без жодного звіту

Інформацію про порушення податкова передала Державному бюро розслідувань.

Виконувач обов'язків голови ДПСУ Євген Олейніков підтвердив, що обшуки в рамках цієї справи проводили також у нього вдома. Вони стосувалися перевірки задекларованих активів, пише "Економічна правда".

Уранці 3 листопада низка українських ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомили, що НАБУ й СБУ прийшли з обшуками до будинку ексміністра економіки Олексія Любченка, який подав напередодні у відставку. Зазначали, що обшуки можуть бути пов'язані зі "скрутками" й ухиленням від сплати податків.

Інформація про обшуки в помешканні Любченка виявилася неправдивою.

У СБУ пізніше пояснили, що викрили корупційний механізм у ДПС. Схема полягала в покриванні шахраїв, які недоплачували податки.

Зараз ви читаєте новину «Податкова та її керівник прокоментували обшуки НАБУ й СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути