пʼятниця, 05 грудня 2008 11:52

Наливайченко написав листа Януковичу

В.о. голови СБУ Валентин Наливайченко просить лідера Партії регіонів Віктора Януковича та члена цієї партії Валерія Коновалюка сприяти захисту національних інтересів України "від наклепницьких кампаній". Про це йдеться у відкритому листі Наливайченка до Януковича і Коновалюка.

В.о. голови СБУ підкреслює, що що тема незаконних поставок озброєнь до Грузії "є надуманою, її роздмухування суттєво шкодить національним інтересам та завдає економічних втрат українським підприємствам, а відтак й нашим громадянам".

"На державному рівні, за участю причетних до функціонування системи військово-технічного співробітництва міністерств, відомств і організацій, були проведені ретельні перевірки, які підтверджують законність поставок озброєнь, що здійснювалися до Грузії, а також їх відповідність міжнародним нормам", - заявив він.

Наливайченко також зазначив, що міжнародні експерти "чітко вказують, що стосовно Грузії не існує жодних обмежень на постачання озброєнь".

"Усі поставки з України до Грузії здійснювалися виключно на підставі угод, укладених уповноваженими на це вітчизняними підприємствами-спецекспортерами з Міністерством оборони Грузії або іншими законними грузинськими імпортерами, за відповідними дозволами Державної служби експортного контролю України, яка є спеціально уповноваженим державним органом, що санкціонує експорт озброєнь", - заявив він.

"Усе викладене вище є беззаперечно доведеним фактом. Крім цього, Україна відповідно до своїх зобов"язань у рамках міжнародних режимів контролю за озброєннями регулярно звітувала перед ООН та ОБСЄ про здійснення поставок до Грузії", - пише Наливайченко.

Як відомо, Коновалюк неодноразово заявляв, що комісія Верховної Ради з розслідування постачання української зброї Грузії виявила факти незаконної торгівлі України зброєю, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко написав листа Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути