вівторок, 18 березня 2014 22:27

"Накинулися, почали рвати стрічки. Але вінок вона не віддала" - Сушкевич про скандал на закритті сочинської Паралімпіади
4

"Мирний" вінок Людмили Павленко
Фото: Сергій Старостенко
Валерій Сушкевич

За кожним кроком представників української делегації на Паралімпіаді в Сочі постійно стежили. Про це на прес-конференції з нагоди повернення збірної України з ігор сказав президент Національного паралімпійського комітету України, нардеп від "Батьківщини" Валерій Сушкевич.

Валерій Михайлович нагадав, як через напис "мир" на куртці охорона стадіону в Сочі не хотіла пропускати українську лижницю Людмилу Павленко на арену під час церемонії закриття ігор.

"Я хотів би подякувати цій дівчині (показує на Людмилу Павленко — Ред.) за те, що вона у відповідальний момент витримала той шалений тиск. Який, власне, витримували всі ми. Від суб'єктів і паралімпійського і непаралімпійського напрямку. Нас відверто і постійно "пасли". Це були не змагання, а постійна боротьба за те, що ти стверджуєш Україну на землі країни, яка здійснила агресію по відношенню до нас. По телефону нормально поговорити не міг, постійно слідкували. А перед прес-конференцією мене покликали в окрему кімнату і сказали, щоб я дав прочитати те, що буду говорити. Такого я ще не бачив", - каже Валерій Михайлович.

"Подивіться на цю українську дівчину, - продовжує він. - Ця українка їхала в курточці, закриваючи футболку, на якій в усіх місцях, де можна написати, було написано "Мир" по-українськи, по-російськи і по-англійськи. І український вінок, на стрічках якого було теж написано "Мир". Який вона не одягала до останньої хвилини. І коли помічниця його принесла, вони всі на нього накинулися і просили віддати. Ми пояснювали, що це слово, яке супроводжувало в усі часи всі ігри, що під час них завжди зупинялися війни. Не помогло. Почали зривати стрічки. Але вінок вона не віддала. Одягла на голову і поїхала на арену. А коли в'їхала на стадіон, в останній момент скинула куртку, а на жовтій футболці написано "Мир", "Peace". Тоді вони кинулися до неї, але... все спортивне товариство було на боці України. Прапороносці інших країн згуртувалися біля Люди і наказали не чіпати. Ті спробували відідрати напис, але навіть російські волонтери закривали Люду, не давали цього зробити. Нашу спортсменку не дали образити".

Тим часом помічниця принесла вінок з "мирними" стрічками, який намагалися зірвати з Людмили. Спортсменка наділа його, після чого всі присутні зааплодували.

"Ось так ми боролися, так ми стверджували мир в країні, яка здійснила агресію", - зазначив Валерій Сушкевич.

Зараз ви читаєте новину «"Накинулися, почали рвати стрічки. Але вінок вона не віддала" - Сушкевич про скандал на закритті сочинської Паралімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути