середа, 04 вересня 2024 00:20

Начштабу Сил безпілотних систем Гладкий пройде перевірку СБУ. Його поки відсторонять від командування - Сирський

Начштабу Сил безпілотних систем Гладкий пройде перевірку СБУ. Його поки відсторонять від командування - Сирський
Начальник штабу СБС Роман Гладкий пройде додаткову перевірку СБУ. Фото: РБК

Начальник штабу командування Сил Безпілотних систем капітан першого рангу Роман Гладкий пройде додаткову спеціальну перевірку органами Служби безпеки України.

На час перевірки він буде усунений від виконання службових обовʼязків за посадою. Перевірку назначив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, пише пресслужба Генштабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ прокоментували призначення нового начштабу Сили безпілотних систем

"За результатами засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, розвідки та оборони Головнокомандувачем Збройних Сил України прийнято рішення щодо проведення додаткової спеціальної перевірки органами СБУ начальника штабу командування Сил Безпілотних систем капітана першого рангу Романа Гладкого", - йдеться в повідомленні.

Заступниця глави Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла заявила, що начальником штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ призначили Романа Гладкого, якого раніше підозрювали у держзраді, шпигунстві та корупції.

Служба безпеки України не проводила перевірку Романа Гладкого перед його призначенням на посаду начальника штабу командування Сил безпілотних систем. Це "не передбачено законодавством" для таких посад, зазначили в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Начштабу Сил безпілотних систем Гладкий пройде перевірку СБУ. Його поки відсторонять від командування - Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути