Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2024 18:19

Начальником штабу Сил безпілотних систем ЗСУ став капітан, якого звільнили з ВМС на тлі скандалу

Начальником штабу Сил безпілотних систем ЗСУ став капітан, якого звільнили з ВМС на тлі скандалу
Начальником штабу Сил безпілотних систем ЗСУ став капітан Роман Гладкий, якого звільнили з ВМС на тлі скандалу. Фото: mil.gov.ua

Начальником штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ призначили капітана першого рангу Романа Гладкого.

Гладкий був призначений на посаду декілька тижнів тому. Про це повідомив начальник відділу комунікацій командування Сил безпілотних систем ЗСУ Віталій Медведєв у коментарі "РБК-Україна".

До квітня 2018 року Роман Гладкий був начальником штабу Військово-морських сил ЗСУ. З цієї посади його звільнили на тлі скандалу.

ЗМІ тоді писали, що його дружина нібито має російське громадянство та живе в окупованому Криму, а донька брала участь у змаганнях із плавання за Центральний спортивний клуб армії РФ.

Офіційно ж пресслужба ВМС ЗСУ тоді повідомила, що він зарахований в розпорядження міністра оборони України для визначення подальшого службового становища. А відсторонення Гладкого пов'язане з "виявленими недоліками у службовій діяльності за результатами перевірки Міноборони України однієї з військових частин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За липень наші воїни застосували більше дронів, ніж росіяни

Народна депутатка Мар'яна Безугла, яка раніше офіційної заяви повідомила про нову посаду Гладкого, заявила, нібито його призначили "попри протести командувача СБС Вадима Сухаревського та його команди.

"Незрозуміло, як він пройшов перевірку Служба безпеки України та досі обіймає найвищі посади. Виходець із Криму, капітан Військово-морських сил із такою репутацією і ніколи не мав відношення до дронів", - написала депутатка.

Вона також заявила, що Гладкий підозрюваний у державній зраді, шпигунстві та корупції.

Офіційних повідомлень правоохоронних органів про це не було.

Україна стала першою країною, що створила новітній рід військ - Сили безпілотних систем. 25 червня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав відповідний указ про створення СБС ЗСУ.

Командувачем Сил безпілотних систем став Вадим Сухаревський, який повідомив, що в України більше 165 розробок різного виду, які тестуються і використовуються на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Начальником штабу Сил безпілотних систем ЗСУ став капітан, якого звільнили з ВМС на тлі скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути