понеділок, 16 липня 2012 05:24

Наближеного Кім Чен Іра відсторонили від влади

Наближеного Кім Чен Іра відсторонили від влади
© AFP/ KCNA via KNS

Командувач армією КНДР, наближений покійного північнокорейського лідера Кім Чен Іра, рішенням правлячої в країні партії відсторонений від влади.

Начальник генштабу Лі Ен Хо відправлений у відставку "з усіх посад" по хворобі, передає Центральне телеграфне агентство Північної Кореї.

Інших подробиць не наводиться, однак скептики сумніваються, що стан здоров'я став справжньою причиною рішення усунути від влади впливового політика.

Лі Ен Хо поєднував кілька постів: він входив до президії політбюро Трудової партії Кореї, був заступником голови центрального військового комітету партії. Начальником генштабу його призначили три роки тому, незадовго перед смертю Кім Чен Іра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На концерті для Кім Чен Ина виступили Міккі Маус та Вінні Пух

Лі Ен Хо регулярно з'являвся по державному телебаченню поруч з колишнім лідером країни. Вважається, що він зіграв ключову роль у передачі влади синові Кім Чен Іра - Кім Чен Ину.

Кім Чен Ин керує КНДР вже півроку, йому, за неофіційними даними, менше 30 років. Запорукою збереження його влади вважається контроль над армією, при цьому більш м'яка манера керівництва Кім Чен Ина дала грунт для припущень про зміни диктаторського режиму.

 

Зараз ви читаєте новину «Наближеного Кім Чен Іра відсторонили від влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути