четвер, 10 травня 2012 18:43

У КНДР публічно стратили трьох канібалів

У КНДР публічно стратили трьох канібалів
Сцена канібалізму. Гравюра Теодора де Брі, 1562 рік Фото: lenta.ru

У Північній Кореї за останні кілька років як мінімум три людини були публічно страчені за звинуваченнями в канібалізмі. Як повідомляє "Ренхап", з такою інформацією виступив Інститут національного возз'єднання - державна структура, яка існує на гроші з південнокорейського бюджету.

Повідомлення грунтується на свідченнях 230 перебіжчиків з КНДР, яким Сеул надав притулок. Так, за їхніми словами, в 2009 році один північнокореєць був розстріляний за те, що убив і з'їв маленьку дівчинку. У 2006 році за аналогічними звинуваченнями були страчені батько і син.

Крім того, повідомлення про декілька випадків канібалізму були виявлені в поліцейських документах, які зміг вивезти на Південь один з перебіжчиків. Зокрема, там був описаний випадок вбивства чоловіка його ж колегою. Злочинець з'їв частину м'яса, а залишки намагався продати на місцевому ринку, видаючи їх за баранину.

За даними інституту, в середині 1990-х років деякі північнокорейці продавали, купували і їли людське м'ясо, оскільки в країні був жорстокий голод, який став причиною загибелі приблизно двох мільйонів людей. З тих пір ситуація дещо покращилася, проте через хронічний брак продовольства канібалізм залишається серйозною проблемою для КНДР.

Інститут визнає, що всі описані випадки грунтуються лише на непрямих доказах, оскільки незалежна їх перевірка категорично неможлива через закритість північнокорейського режиму.

Північна Корея не перше десятиліття потерпає від браку продовольства: продуктів місцевого виробництва недостатньо, а імпортувати їжу КНДР не в змозі через дефіцит іноземної валюти.

Зараз ви читаєте новину «У КНДР публічно стратили трьох канібалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути