четвер, 05 квітня 2012 09:06

Кім Чен Ин наказав "топити ворогів у морі"

Кім Чен Ин наказав "топити ворогів у морі"
СБ ООН заборонила КНДР пуски ракет з використанням балістичних технологій. Фото: forum.pravda.com.ua

Новий лідер КНДР Кім Чен Ин, що прийшов до влади після смерті в грудні 2011 року свого батька Кім Чен Іра, наказав збройним силам країни "втопити ворогів у морі" у разі провокаційних дій проти Пхеньяна, повідомили північнокорейські ЗМІ.

Ця заява, як відзначають спостерігачі в Південній Кореї, пов'язано із засудженням світовим співтовариством планів Пхеньяна щодо запуску штучного супутника Землі, що суперечить відповідним резолюціям СБ ООН, що забороняє КНДР пуски ракет з використанням балістичних технологій.

Японія і Південна Корея вже привели в стан підвищеної бойової готовності свої зенітно-ракетні комплекси і готові збити північнокорейську ракету, якщо з'явиться загроза її падіння на території своїх країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин у школі прикидався сином водія

Запуск супутника запланований Північною Кореєю на 12 - 16 квітня 2012 року в ознаменування 100-ої річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена. Пхеньян, незважаючи на міжнародні протести, не має наміру відмовлятися від цих планів.

Він стверджує, що Північна Корея має право на використання космічного простору в мирних цілях, а супутник, який вона має намір запустити, є метеорологічним.

Разом з тим, японські і південнокорейські експерти вважають, що запуском супутника КНДР намагається замаскувати випробування балістичної ракети, як це було в 2009 році.

Тоді ракетний пуск викликав негативну реакцію в світі, СБ ООН прийняв заяву, що засуджує дії Пхеньяну. У відповідь Північна Корея вийшла з шестисторонніх переговорів з ядерної проблеми Корейського півострова і провела другий ядерний вибух.

Експерти не виключають, що аналогічний сценарій піде і за нинішнім планованим пуском ракети.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин наказав "топити ворогів у морі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути