середа, 11 січня 2012 12:02

КНДР судить "байдужих" до смерті Кім Чен Іра громадян

КНДР судить "байдужих" до смерті Кім Чен Іра громадян

У КНДР пройшли народні суди над громадянами, які не дотримувались трауру у зв'язку зі смертю керівника країни. Ті, кого не зачепила кончина Кім Чен Іра, можуть отримати до шести місяців трудових таборів.

Як повідомляють південнокорейські ЗМІ, вже в останній день жалоби, 29 грудня, по всій країні почалися засідання народних судів, на яких партійці критикували "байдужих" співвітчизників. Особливо дісталося тим, хто в перехідний період насмілився критикувати північнокорейський режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погода розділила траур людей на похоронах Кім Чен Іра

Складності виникли й у тих мешканців КНДР, які в перехідний період посміли засумніватися в правильності "системи трьох поколінь", що припускає послідовний перехід влади від "вічного президента" Кім Ір Сена до його сина Кім Чен Іра і потім до Кім Чен Іна.

Смерть Кім Чен Іра призвела до глибокого трауру в країні - диктори північнокорейського телебачення і радіо, що висвітлювали захід, в ефірі не могли приховати емоцій, а багато жителів Пхеньяна, які прийшли попрощатися з лідером КНДР, були настільки приголомшені його смертю , що не хотіли вірити в неї. Громадяни викрикували гасла: "Дорогий генерал, не покидайте нас!", "Будь ласка, поверніться до нас!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби корейці більше працювали, Кім Чен Ір не помер би" - науковець

Крім того, північнокорейські ЗМІ постійно пишуть про те, як разом з людьми сумує природа. Зокрема, місцеві ЗМІ повідомляли, що смерть Кім Чен Іра оплакують звірі та птахи: минулого тижня ведмедиця і кілька ведмежат стояли на шосе і "ридали". Журналісти звернули особливу увагу, що зазвичай у цю пору року тварини перебувають у сплячці, проте велике горе змусило їх прокинутися.

Зараз ви читаєте новину «КНДР судить "байдужих" до смерті Кім Чен Іра громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути