Ексклюзиви
середа, 28 грудня 2011 13:04

У день похорону Кім Чен Іра жителів КНДР закликали до повалення комунізму
8

Фото: Фото: Reuters

Перебіжчики з Північної Кореї в день похорону колишнього лідера країни Кім Чен Іра в середу, 28 грудня, запустили в небо КНДР надувні кулі з листівками, що закликають до повалення комуністичного режиму. За даними "Ренхап", в акції взяли участь близько 50 осіб з двох груп - Борці за вільну Північну Корею і Визвольний фронт Північної Кореї.

В цілому, за інформацією агентства Франс-Прес, з території прикордонного південнокорейського міста Пхаджу перебіжчики запустили 200 000 листівок із закликом "повстати" проти режиму Пхеньяну і передачі влади онуку Кім Ір Сена Кім Чен Ину. До повітряних куль перебіжчики прикріпили банери з гаслами "Кім Чен Ір, гори в пеклі!" і "Кім Чен Ин, ти приречений!".

Крім куль з листівками, як передає "Ренхап", у КНДР спробували відправити десять куль з тисячею банкнот номіналом один долар, однак кілька куль лопнули ще над Пхаджу, не долетівши до кордону. Як відзначає AFP, доларові папірці треба були, щоб звернули увагу заляканих північнокорейців на агітаційні листівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодий Кім Чен Ір любив ходити по жебрацьким селам Північної Кореї

Подібні акції північнокорейські перебіжчики влаштовують досить часто. Після хвилі народних повстань в країнах арабського світу, перебіжчики засипали КНДР листівками із закликами наслідувати приклад Єгипту, Сирії, Тунісу та Ємену. Останній раз кулі з листівками перебіжчики відправили в КНДР 21 грудня, через два дні після звісток про смерть Кім Чен Іра. Телебачення Північної Кореї в той же час демонструвало мільйони громадян, які оплакують смерть лідера.

Як повідомлялось раніше, 69-річний Кім Чен Ір помер 17 грудня від серцевого нападу, працюючи на благо батьківщини. "Великим спадкоємцем" вождя став його молодший син Кім Чен Ин, який очолив ЦК Трудової партії КНДР і був призначений верховним головнокомандувачем збройними силами.

У середу, 28 грудня, в Пхеньяні проходять похорони Кім Чен Іра. Як повідомлялося, тіло вождя у скляній труні помістили у катафалк і провезуть Пхеньяном. Надалі, як очікується, тіло Кім Чен Іра забальзамують і помістять в меморіальному комплексі Кимсусан поруч з тілом батька.

Зараз ви читаєте новину «У день похорону Кім Чен Іра жителів КНДР закликали до повалення комунізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути