середа, 21 грудня 2011 19:46

Розвідка Південної Кореї: Кім Чен Ір помер вдома, а не в поїзді

Розвідка Південної Кореї: Кім Чен Ір помер вдома, а не в поїзді

У розвідки Південної Кореї є інформація, що лідер сусідньої КНДР Кім Чен Ір помер не в знаменитому бронепоїзді, як на тому наполягає офіційний Пхеньян, а в одній зі своїх резиденцій.

Про те, що покійний міг піти з життя не за тих обставин, про які стверджують північнокорейські ЗМІ, заявив директор Національної розвідслужби Південної Кореї Вон Сей Хун, відповідаючи на запитання депутатів парламенту. Про це повідомляє InoPressa.ru з посиланням на статтю в британській The Times. Секретне відомство Сеула, як і спецслужби Заходу, піддалося жорсткій критиці за те, що довідалося про найважливішу подію одночасно з усім світом, більш ніж через 50 годин після нього, з офіційного повідомлення Пхеньяна.

"Ми відстежували Кім Чен Іра до четверга", - заявив Вон Сей Хун, відповідаючи на закиди парламентаріїв у некомпетентності. Але в п'ятницю, напередодні смерті, південнокорейські агенти "втратили" главу сусідньої держави.

"Є ознаки, що він намагався кудись піти, - продовжив глава розвідки, - але помер".

ФОТОРЕПОРТАЖ: У корейців масова істерія через смерть правителя Кім Чен Іра

Найголовніше: Он Сей Хун стверджує, що згідно зі знімками розвідувальних супутників США, переданих Сеулу американськими союзниками, горезвісний бронепоїзд Кім Чен Іра залишався на місці в Пхеньяні і до його смерті ввечері 16 грудня, і після неї вранці 17 числа. Якщо це так, то повідомлення Пхеньяна про смерть вождя в поїзді під час інспекційної поїздки по країні - брехня.

За цим, пише англійське видання, можуть ховатися як неясність обставин його відходу з життя, так і просто бажання північнокорейської влади зміцнити міф про покійного, як про невпинного трудівника на благо народу, який помер на роботі.

Останки покійного лідера готують передати в руки російських фахівців з Центру біометричних технологій в Москві, щоб ті забальзамували його так само, як і Леніна. Про це також пише The Times. Поки ж тіло Кім Чен Іра продовжує залишатися виставленим для огляду в мавзолеї Кимсусан, поруч з забальзамованим тілом його батька, Кім Ір Сена, яке знаходиться там з 1995 року. Поки не повідомляється, покладуть їх разом після бальзамування молодшого з колишніх керівників країни.

Нагадаємо, Кім Чен Ір, який правив Північною Кореєю з 1994 року, помер від інфаркту 17 грудня у 08:30 за місцевим часом під час інспекційної поїздки по країні на своєму знаменитому броньованому поїзді.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка Південної Кореї: Кім Чен Ір помер вдома, а не в поїзді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути