понеділок, 19 грудня 2011 13:24

У корейців масова істерія через смерть правителя Кім Чен Іра
16

Фото: Фото: Reuters

У Пхеньяні ситуація "спокійна і тиха", однак її жителі поступово почали збиратись біля пам'ятника засновнику північнокорейської держави Кім Ір Сену - батькові Кім Чен Іра, передає РИА "Новости", посилаючись на японські та китайські джерела. Пам'ятник, який є частиною монументального скульптурного ансамблю, знаходиться на пагорбі Мансі в центрі столиці.

Також люди збираються біля монументів і портретів Кім Чен Іра вздовж вулиць. "Однак в цілому всі займаються своїми справами, рух транспорту - звичайний", - передають джерела. За даними китайського телебачення, після звістки про смерть вождя в місті закрилася частина магазинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть Кім Чен Іра зміцнила долар, курс валюти КНДР різко падає

Газета "Чосон сінбо" опублікувала в понеділок відозву центральних політичних і державних органів КНДР, де говориться, що Північна Корея обіцяє під керівництвом наступника Кім Чен Іра, його сина Кім Чен Іна, продовжувати справу ідей чучхе, прагнути до миру і возз'єднання на Корейському півострові.

У документі йдеться також, що КНДР буде дотримуватись обумовлених з Сеулом ще в 1972 році трьох принципів возз'єднання країни - воно повинно бути мирним, без втручання ззовні, заснованим на згуртуванні всієї нації. Ці принципи були відображені тоді ж у Спільній заяві політичних партій і громадських організацій Півночі і Півдня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Кім Чен Іра намагався вбити свого старшого брата

А по каналах ЦТАК був поширений заклик до громадян КНДР "об'єднатись під керівництвом шановного товариша Кім Чен Іна, трансформувати величезну скорботу в силу і хоробрість та подолати нинішні труднощі".

Нагадаємо, "великий керівник" Північної Кореї Кім Чен Ір, який керував країною з 1994 року, помер 17 грудня, повідомило Центральне телебачення КНДР. За офіційними даними, він помер 17 грудня в 08:30 за місцевим часом під час інспекційної поїздки по країні на поїзді, вказує ИТАР-ТАСС. 69-річний Кім Чен Ір помер "від психічної і фізичної перевтоми, викликаної безперервними інспекційними поїздками по країні в інтересах будівництва процвітаючої держави", передало офіційне північнокорейське агентство ЦТАК.

Зараз ви читаєте новину «У корейців масова істерія через смерть правителя Кім Чен Іра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути