середа, 24 серпня 2011 12:44

Медведєв та Кім Чен Ір домовилися побудувати газову трубу
17

Фото: Фото: Reuters

Президент РФ Дмитро Медведєв зустрівся з головою КНДР Кім Чен Іром в закритому військовому містечку під Улан-Уде. Переговори лідерів двох країн пройшли в форматі "один на один".

Росія та КНДР домовилися опрацювати проект будівництва газопроводу для експорту газу в Південну Корею, заявив журналістам президент РФ за підсумками переговорів.

"У тому, що стосується газової співпраці. Результати є. Ми дали доручення нашим відомствам створити спеціальну комісію для того, щоб вона вже визначила конкретні параметри співпраці у двосторонньому порядку з транзиту газу через територію КНДР і, відповідно, підключення до проекту республіки Корея", - сказав Медведєв в середу.

Протяжність трубопроводу повинна скласти більше 1,1 тисячі кілометрів, з яких 700 кілометрів пройдуть по території КНДР.

"Загальний обсяг транспортування на рік складе до 10 мільярдів кубометрів, але, відповідно, якщо буде попит, ми готові до розширення цього потенціалу", - заявив Медведєв.

Також північнокорейський лідер заявив Медведєву про готовність КНДР відновити шестисторонні переговори з ядерної проблеми без будь-яких попередніх умов, повідомила журналістам прес-секретар президента РФ Наталія Тімакова.

"Кім Чен Ір висловив готовність повернутися до шестисторонніх переговорів без попередніх умов, і тоді в ході переговорів вони будуть готові ввести мораторій на виробництво ядерних матеріалів та випробувань", - сказала вона.

Увечері обох лідерів чекає урочистий прийом і концерт. Очікується, що на цьому візит Кім Чен Іра до Росії завершиться.

Нагадаємо, північнокорейський лідер прибув до Росії на броньованому поїзді у суботу, 20 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв та Кім Чен Ір домовилися побудувати газову трубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути