субота, 20 серпня 2011 15:28

Кім Чен Ір приїхав до Медведєва на бронепоїзді
9

Фото: Фото: Reuters

Спеціальний бронепоїзд, на якому подорожує лідер КНДР Кім Чен Ір, у суботу, 20 серпня, перетнув кордон з Росією.

Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на південнокорейське агентство "Ренхап", пише Lenta.ru.

На російській території поїзд зупинився на станції Хасан, де "Кім Чен Іра чекає урочистий прийом". Глава Хасанського муніципального району Олександр Нарижний підтвердив, що поїзд прибув на підвідомчу йому територію.

Програмою перебування Кім Чен Іра в РФ заплановані відвідини низки регіонів Далекосхідного і Сибірського федеральних округів.

"Основним заходом візиту стане зустріч північнокорейського лідера з президентом Росії Дмитром Медведєвим", - сказали в прес-службі Кремля, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Кім Чен Ір двічі був з візитом у Росії.

Перший його офіційний візит відбувся 10 років тому і був безпрецедентним за тривалістю. 26 липня - 18 серпня 2001 Кім Чен Ір залізницею проїхав по території Росії від Владивостока до Москви і Санкт-Петербурга. Його поїзд зупинявся в Новосибірську, Омську, Хабаровську й інших містах.

Підсумком його переговорів з президентом Володимиром Путіним стало підписання Московської декларації, в якій сторони підтвердили намір сприяти збереженню глобальної стабільності, зміцнювати двосторонні відносини, насамперед у торговельно-економічній сфері.

Вдруге Кім Чен Ір відвідав Росію в серпні 2002 року - це була 4-денна ознайомлювальна поїздка по Далекому Сходу з метою вивчення економічної політики регіону.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір приїхав до Медведєва на бронепоїзді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути