середа, 17 березня 2010 09:19

Кім Чен Іру залишилося жити три роки - експерти США

Кім Чен Іру залишилося жити три роки - експерти США

На основі аналізу наявних медичних відомостей експерти США прийшли до висновку, що лідеру КНДР Кім Чен Іру залишилося жити ще приблизно три роки. Таку інформацію довів до відома Південної Кореї помічник держсекретаря Сполучених Штатів у справах Східної Азії Курт Кемпбелл.

"Якщо підсумувати всю медичну інформацію, то, думаю, йому залишилося приблизно три роки", - заявив американський дипломат на закритій нараді в посольстві США в Сеулі 3 лютого.

На нараді в посольстві були присутні перебіжчики, які раніше займали високе положення в КНДР. На зустрічі, як повідомляється, відбувся обмін думками щодо можливого наступника Кім Чен Іра.

У серпні минулого року Пхеньян відвідав колишній президент США Білл Клінтон, який поговорив з лідером КНДР. Серед американських представників на цій зустрічі, як вважають, були медики. Їм було доручено спостерігати за Кім Чен Іром і потім проаналізувати отримані дані.

За деякими даними, у серпні 2008 року Кім Чен Ір переніс інсульт і довгий час після цього не з"являвся на публіці. Надходять також відомості, що у нього виявлено рак підшлункової залози, і він страждає від серйозних проблем з нирками, викликаних діабетом.

Проте в минулому році північно-корейський лідер встановив рекорд за кількістю згадувань у місцевих ЗМІ у зв"язку з поїздками по країні або присутністю на різних заходах. Він з"являвся на публіці 159 разів.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Іру залишилося жити три роки - експерти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути