середа, 13 жовтня 2010 08:33

Син Кім Чен Іра намагався вбити свого старшого брата

Автор: AFP
  Кім Чон Нам у Макао 4 червня 2010 року
Кім Чон Нам у Макао 4 червня 2010 року
Молодший син лідера КНДР Кім Чон Ин готував замах на свого старшого брата - Кім Чон Нама.

Про план замаху, повідомляє Agence France-Presse у середу, 13 жовтня, написала південнокорейська газета "Чосон Ільбо".

Видання, посилаючись на джерела в уряді Південної Кореї, пише, що план замаху на Кім Чон Нама молодший син лідера КНДР і його оточення почали розробляти в січні 2009 року, після того, як Кім Чон Ин був обраний наступником свого батька. Молодший син лідера КНДР і його оточення, повідомили джерела "Чосон Ільбо", вважали, що потрібно "щось зробити з Кім Чон Намом, який занадто розпускає язика за кордоном".

Від плану замаху, за версією видання, оточенню Кім Чон Ина довелося відмовитися під натиском влади Китаю. Старший син лідера КНДР останні кілька років практично постійно проживає в Шанхаї і китайської провінції Макао. У Кім Чон Нама, пише "Чосон Ільбо", хороші зв'язки у середовищі китайської "золотої молоді" - дітей високопоставлених чиновників.

"Кім Чон Нам хоче залишитися в Китаї. До Північної Кореї він повертатися не збирається", - повідомило газеті джерело в південнокорейському уряді.

Кім Чон Нам деякий час вважався найбільш вірогідним наступником свого батька - Кім Чен Іра - на посаді лідера КНДР. Однак 2001 року, за версією південнокорейських і західних ЗМІ, Кім Чон Нам впав у немилість і незабаром перебрався жити за межі КНДР.

12 жовтня в ефірі японського телеканалу TV Asahi було показано інтерв'ю Кім Чон Нама, в якому він заявив, що не підтримує передачу влади представнику ось вже третього покоління родини. При цьому Кім Чон Нам вкрай обережно висловився з приводу вибору свого молодшого брата як потенційного наступника Кім Чен Іра, заявивши лише, що "рішення вже прийнято" і йому "все одно".

У вересні 2010 року в Пхеньяні відбулася конференція правлячої Трудової партії Кореї, на якій, за даними західних ЗМІ, офіційним наступником Кім Чен Іра був названий його молодший син - Кім Чон Ин. Офіційно Північна Корея цю інформацію не підтвердила, проте незабаром кілька високопоставлених представників керівництва КНДР повідомили, що Кім Чон Ин дійсно оголошений наступником свого батька.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Син Кім Чен Іра намагався вбити свого старшого брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути