пʼятниця, 30 липня 2010 03:39

Кім Чен Ір перевів гроші наступникові

68-річний лідер Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ір переоформив свої рахунки у закордонних банках на молодшого сина Кім Чон Уна. Зробив це через Рі Чола, посла КНДР у Швейцарії. Припускають, у швейцарських фінустановах Кім Чен Ір тримає близько $4 млрд.

Кім Чен Ір має трьох синів від двох жінок. Із жодною з них не був одружений. Два роки тому пережив інсульт, довго не з"являвся на публіці. Відтоді почали говорити про його наступника.   Сподівався, що його змінить старший син 39-річний Кім Чон Нам. Але той намагався втекти до Японії. Зараз живе у Китаї. Середній Чон Чхоль, 29 років, не цікавиться політикою. Минулого року по радіо почали крутити пісню на честь третього сина 27-річного Кім Чон Уна. Його день народження стали святкувати як державне свято. А він супроводжував батька у міжнародних делегаціях.

2005 року КНДР відкрито заявила, що створює ядерну зброю. Військові експерти Південної Кореї кажуть, що КНДР має щонайменше шість боєголовок.

Кім Чен Ір керує країною 12 років. Змінив на посаді свого батька Кім Ір Сена. Він був при владі 45 років.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір перевів гроші наступникові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути