неділя, 27 лютого 2011 14:00

Північна Корея пригрозила США "тотальною війною"

Північна Корея пригрозила США "тотальною війною"

КНДР відповість "тотальною війною", у разі, якщо під час спільних навчань Республіки Корея і США відбудуться які-небудь провокації.

Таку заяву розповсюдило сьогодні північнокорейське Державне центральне інформаційне агентство (KCNA).

Нагадаємо, cтановище на Корейському півострові залишається вкрай напруженим. У листопаді 2010 року артилерія КНДР обстріляла південнокорейський острів Йонпхендо у відповідь на чергові навчання жителів півдня у спірного морського кордону.Тоді загинули 4 людини, безліч осіб отримали поранення.

У відповідь Сеул відновив пропаганду на прикордонних територіях, яку раніше призупинив виходячи з домовленості з Пхеньяном. У лютому 2011 року сторони намагалися провести переговори, які так і не вдалося організувати.

Нагадаємо, раніше у КНДР заявляли, що готові розпочати "священну війну" проти Південної Кореї. Пхеньян погрожував використати ядерну зброю, якщо Південна Корея продовжить проводити навчання біля кордонів з КНДР.

"У відповідь на умисне прагнення ворогів підштовхнути ситуацію до збройного конфлікту, наші революційні сили готуються в будь-який момент почати священну війну з використанням сил ядерного стримування", - заявив тоді міністра народних збройних сил Північної Кореї Кім Ен Чун.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея пригрозила США "тотальною війною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути