Ексклюзиви
четвер, 23 грудня 2010 12:50

Південна Корея 40 хвилин воювала біля кордонів КНДР (ФОТО)
12

Південна Корея завершила військові навчання, які проходили біля міста Пхочхон, розташованого за 30 кілометрів від кордону з Північною Кореєю.

У навчаннях взяли участь близько 800 військовослужбовців та були задіяні 30 танків, 11 бронетранспортерів, шість винищувачів, 36 артилерійських знарядь, сім вертольотів та інша техніка.

Навчання тривали всього сорок хвилин. У цьому році їх було проведено вже 47, проте нинішні стали наймасштабнішими в історії країни зимовими маневрами, під час яких відпрацьовувалася стрілянина і бомбометання.

Одночасно збройні сили Південної Кореї проводять чотириденні морські навчання. Вони почалися в середу, 22 грудня.

США, які є союзником Сеулу, ідею проведення сухопутних навчань підтримали. Пхеньян у черговий раз розкритикував південнокорейських "маріонеток-розпалювачів війни", проте утримався від дій у відповідь. На думку деяких експертів, проявляти стриманість КНДР попросив Китай, щоб не ускладнювати ситуацію напередодні візиту до США голови КНР Ху Цзіньтао, який розпочнеться 19 січня.

Особлива увага до цих навчань прикута у зв'язку з тим, що вони проходять на тлі різкого загострення відносин Південної Кореї з КНДР. 23 листопада 2010 північнокорейська артилерія обстріляла острів Енпхендо, котрий належить Південній Кореї. Загинули четверо жителів півдня, близько 20 осіб отримали поранення. Пхеньян стверджував, що вогонь був відкритий у відповідь на постріли з боку Південної Кореї, яка проводила в районі Енпхендо військові навчання. 20 грудня південнокорейські збройні сили провели нові стрілянини біля острова.

Lenta.ru

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея 40 хвилин воювала біля кордонів КНДР (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути