середа, 05 жовтня 2011 06:45

Кім Чен Ір витратив 200 тисяч доларів на собак

Лідер Північної Кореї 69-річний Кім Чен Ір щороку витрачає на корм і догляд за своїми собаками понад $200 тис. Про витрати повідомляє південнокорейський депутат Юн Санг Х'юн у доповіді для свого парламенту.

Відомо, що Кім Чен Ір тримає переважно німецьких вівчарок. Щороку купує по кілька псів. Кажуть, крім вівчарок, є кілька собак породи ши-тцу. Для тварин закуповує імпортний корм, шампунь та гребінці.

— За іронією долі Кім Чен Ір також любить тушковане собаче м'ясо. Це делікатес для корейців, — розповідає японець Кендзі Фудзімото, колишній шеф-кухар лідера.

Голова КНДР торік придбав у Росії кілька дюжин породистих коней, із США замовив 10 водних мотоциклів для сина й наступника Кім Джонг Іна, 29 років. Лідер та його оточення люблять також дорогі вина.

— З його дому вивезли 600 порожніх пляшок з-під витриманого французького вина. Їх розпивають на вечірках високопоставлені особи, — каже Юн Санг Х'юн.

Водночас, за даними ООН, 6 млн північних корейців, це чверть населення країни, бракує продовольчих товарів. Третина дітей КНДР голодує.

Кім Чен Іра у Північній Кореї заведено називати "дорогим лідером", "нашим батьком", "дорогим вождем". Селяни вірять, що він може змінювати погоду. Його життєпис вивчають у школах. У ньому йдеться, коли народився лідер, на небі засяяла зірка. Серед офіційних досягнень Кім Чен Іра — сім опер, які він нібито створив за два роки, і 1500 книжок, що написав протягом свого студентства.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір витратив 200 тисяч доларів на собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути