четвер, 29 грудня 2011 12:02

Погода розділила траур людей на похоронах Кім Чен Іра
14

Фото: Фото: Reuters

У столиці КНДР завершилася церемонія прощання з лідером країни Кім Чен Іром, який помер 17 грудня. Труна з його тілом знову доставлена в мавзолей Кимсусан, де в скляному саркофазі покоїться забальзамоване тіло батька покійного керівника - засновника КНДР Кім Ір Сена генералісимуса, передає ИТАР-ТАСС. Передбачається, що Кім Чен Ір також буде забальзамований і поміщений у прозорий саркофаг.

Кортеж зробив коло по центральних вулицях Пхеньяна. Звучала похоронна музика, траурні заяви і гасла. Уздовж траси стояли сотні тисяч жителів міста, що побивались за правителем. Передбачається, що в майбутній четвер у Пхеньяні також відбудеться масовий траурний мітинг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби корейці більше працювали, Кім Чен Ір не помер би" - науковець

Але спочатку в середу після закритих церемоній, що відбулися в мавзолеї вранці, похоронний кортеж покинув мавзолей Кимсусан зі значним запізненням.

На площу перед мавзолеєм новий лідер КНДР Кім Чен Ин вийшов з непокритою головою, крокуючи праворуч від катафалка з труною свого батька - Кім Чен Іра. Лівою рукою спадкоємець тримався за капот машини. За Кім Чен Ином слідував заступник голови Держкомітету оборони Чан Сон Тхек. Іноземні спостерігачі вважають його найвпливовішою людиною в новій пхеньянській ієрархії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодий Кім Чен Ір любив ходити по жебрацьким селам Північної Кореї

На площі були вишикувані війська, які представляють усі види збройних сил, а також Робітничо-селянську червону гвардію. Там же за військовим оточенням перебували тисячі представників громадськості.

Під звуки гімну КНДР простуючи поруч з катафалком Кім Чен Ин віддав вітання військам, приклавши руку до непокритої голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка Південної Кореї: Кім Чен Ір помер вдома, а не в поїзді

За катафалком церемоніальним кроком рухався підрозділ траурної варти з нікельованими автоматами в руках, їх оточували військові всюдиходи. Кортеж замикали десятки чорних Mercedes і білих Volkswagen з представниками керівництва партії, озброєних сил, державних органів КНДР. За ними йшли вантажівки з вінками від трудових колективів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У корейців масова істерія через смерть правителя Кім Чен Іра

У цей день почався сильний снігопад. Офіційне інформаційне агентство ЦТАК на це відгукнулось: "Сніг безперервно падав на вулиці, наче небо розділяло скорботу корейського народу, що оплакує сонце нації. Цей снігопад нагадує корейському народу про сніговий день, в який вождь з'явився на світ".


Зараз ви читаєте новину «Погода розділила траур людей на похоронах Кім Чен Іра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути