четвер, 22 липня 2010 18:12

Катафалк платитиме за в"їзд на кладовище

Приватні ритуальні фірми мають сплачувати по 400 грн із кожного ними організованого поховання. Платити належить комунальному підприємству "Вінницька спеціалізована ритуальна служба". Кошти йтимуть на благоустрій кладовищ. Таку угоду підписали комунальники та приватні похоронні фірми.

Представники деяких ритуальних контор таким рішенням обурені.

— Уявіть, людина купила собі труну ще до смерті. Вінок придбали родичі. Від нас хочуть тільки катафалк, — пояснює підприємець. — Той коштує 220 гривень. Аби наш катафалк заїхав на кладовище, ми маємо сплатити 400 гривень. Абсурд! Тепер маємо включати цю суму в кошторис похорон. Потерпати будуть прості люди. Упевнений, зараз хочуть прикрити приватників-ритуальщиків. Це комусь вигідно.

Угоду про видатки на благоустрій кладовищ прийнято з порушеннями. Її слід скасувати. Так говорять у Вінницькому територіальному відділенні Антимонопольного комітету.

Потерпати будуть прості люди

— Дослідили ринок і виявили: деякі ритуальні фірми підняли ціни на послуги. Через цю угоду. Бо в ній чітко прописано, скільки платитимуть приватники. А сума, яку сплачуватиме на благоустрій комунальне підприємство, не вказана. Але ж вони теж об"єкт господарювання  в галузі. А це порушення конкурентоспроможності, — говорить Олександр Книш, начальник територіального відділення Антимонопольного комітету.

У Вінницькій спеціалізованій ритуальній службі підтверджують: деякі їхні послуги подорожчали.

— Копання могили коштувало 160 гривень, а з 1 липня стало 228 гривень. Катафалк подешевшав — знизили ціну на пальне. Коштував 246, а тепер — 240 гривень. Пов"язано це з підняттям рівня мінімальної зарплати, — розповідає Олена Хоптинська, 48 років, головний бухгалтер підприємства. — Але наші розцінки затверджує міська рада.

Зараз ви читаєте новину «Катафалк платитиме за в"їзд на кладовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути